Mainos

Mies houkutteli poikia hyväksikäytettäväksi nuuskalla ja alkoholilla – useista seksuaalirikoksista aiemminkin tuomitulle viisikymppiselle miehelle yli 3 vuotta vankeutta

7:14
Videolla keskustelu: Kovempia rangaistuksia seksuaalirikoksista?

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään viisikymppisen miehen 3 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oikeus langetti tuomion useista lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalipalvelujen ostamisesta ja ostamisen yrityksistä nuorilta.

Rikokset kohdistuivat 22:een pääasiassa 14–15-vuotiaaseen poikaa. Mies oli päässyt luomaan näihin luottamuksellisen suhteen hankkimalla lapsille nuuskaa ja alkoholia. Numero levisi poikien omissa piireissä.

Nuuska- ja alkoholikaupan varjolla mies pääsi keskustelemaan lasten kanssa seksuaalisista asioista ja esimerkiksi pyytämään poikia tyydyttämään itseään kameralle, kuvaamaan itsestään seksivideon tai lähettämään kuvan sukupuolielimestään.

Ehdotteli asioita nuuskaa vastaan

Vastineeksi teoista mies lupasi pojille rahaa tai ilmaista nuuskaa. Mies ei ollut kuitenkaan yhdynnässä lasten kanssa tai muuten puuttunut näiden koskemattomuuteen.

Mies yritti myös saada osan uhreistaan suostumaan myös fyysiseen kontaktiin, oikeus totesi. Teot jäivät yrityksiksi, koska nuoret eivät suostuneet ehdotuksiin.

– Teot eivät ole sisältäneet varsinaisia sukupuoliyhteyksiä tai muunlaista puuttumista asianomistajien ruumiilliseen koskemattomuuteen, jollaiset tekotavat johtaisivat ankarammin mitattavaan rangaistusseuraamukseen, oikeus toteaa tuomiossa.

Oikeus katsoi, että teot olivat suunnitelmallisia. Tästä kertoi muun muassa tekojen määrä ja samankaltaisuus. Mies syyllistyi rikoksiin pian vankilasta vapautumisensa jälkeen.  

Lukuisia rikosnimikkeitä

Mies oli yli 30 vuotta uhreja vanhempi. Hänet tuomittiin  myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, tupakanmyyntirikoksesta, alkoholirikoksesta sekä veropetoksista ja salakuljetuksista.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies määrättiin maksamaan uhreille korvauksia yhteensä 24 000 euroa.

Useita samankaltaisia rikoksia

Hänet on tuomittu lukuisista hyväksikäytöistä myös useita kertoja aiemmin. Hän on hyväksikäyttänyt kymmeniä poikia.

Ensimmäinen tuomio on jo vuodelta 1996. Kahdella viimeisellä kerralla hän näyttää jatkaneen lasten hyväksikäyttöä pian vankilasta vapauduttuaan.

Vuonna 2009 mies tuomittiin neljän vuoden vankeuteen lukuisista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä vuosina 2005–2008. Suurin osa 34 uhrista oli tekoaikaan 12–15-vuotiaita.

Myöhemmästä tuomiosta ilmenee, että hän syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön seuraavan kerran vain kuukauden päästä päästyään ehdonalaiseen.

Viimeisin, viiden ja puolen vuoden vankeustuomio tuli vuonna 2012 raiskauksista ja lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Mies on vaihtanut nimeään ainakin kahdesti.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja