Mainos

Sarjahyväksikäyttäjää syytetään 30 lapsen hyväksikäytöstä – tuomittu seksuaalirikoksista jo kolmesti aiemmin

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään ratkaisun jutussa, jossa viisikymppistä miestä syytetään liki 30 lapsen hyväksikäytöstä. Hänet on tuomittu kymmenien poikien hyväksikäytöstä ainakin kolme kertaa aiemminkin.

Ensimmäinen tuomio on jo vuodelta 1996. Kahdella viimeisellä kerralla hän näyttää jatkaneen lasten hyväksikäyttöä pian vankilasta vapauduttuaan. Hän on myös vaihtanut nimeään ainakin kahdesti.

Vuonna 2009 mies tuomittiin neljän vuoden vankeuteen lukuisista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä vuosina 2005–2008. Suurin osa 34 uhrista oli tekoaikaan 12–15-vuotiaita.

Myöhemmästä tuomiosta ilmenee, että hän syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön seuraavan kerran vain kuukauden päästä päästyään ehdonalaiseen.

Viimeisin, viiden ja puolen vuoden vankeustuomio tuli vuonna 2012 raiskauksista ja lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista. Mies ehti olla vapaalla syyttäjän mukaan vankilasta noin vuoden puolitoista ennen uusimpia rikosepäilyjä.

Tapaus tuli ilmi toisen tutkinnan kautta

Jutussa on rikosnimikkeinä 26 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, 12 seksuaalipalvelujen ostamista nuorelta henkilöltä, yli 20 yritystä ostaa seksuaalipalveluita nuorelta henkilöltä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien hallussapitoja, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen sekä tupakan myyntirikoksia ja alkoholirikoksia.

Oikeuskäsittelyn yksityiskohdat salattiin Helsingin käräjäoikeudessa uhrien suojelemiseksi. Poliisin aiemman kertoman mukaan miehen epäillään välittäneen lapsille pääasiassa nuuskaa Helsingissä ja pyytäneen lapsilta maksuksi muun muassa seksuaalisia tekoja.

Jutun syyttäjä Yrjö Reenilä kertoi aiemmin STT:lle, että uusin rikosepäily tuli ilmi Tullin tekemän kotietsinnän kautta. Miestä alettiin epäillä seksuaalirikoksista, kun hänen laitteiltaan löytyi erilliseen rikosepäilyyn liittyvän etsinnän yhteydessä seksuaalirikoksiin viittaavaa materiaalia. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja