Mainos

Viisikko tulee takaisin piirrossarjassa

Enid Blytonin Viisikko-salapoliisiseurue tekee comebackin piirrossarjassa. Aivan alkuperäinen ryhmä ei piirrossarjassa seikkaile, vaan vauhdissa ovat Blytonin luomien salapoliisien lapset.

Viisikon maailmaa on modernisoitu, sillä nyt lasten arkipäivään kuuluvat kännykät, kannettavat tietokoneet, mp3-soittimet, rullalaudat ja maastopyörät. Legendaariset herkkuvälipalat ovat myös muuttuneet, sillä nyt ruokavalioon kuuluvat myös pizzat.

Globalisoitunutta nykymaailmaa edustaa myös se, että yksi Viisikon jäsenistä - Jyoti-tyttö - on nyt puoliksi intialainen.

Vuonna 1968 kuolleen Blytonin vanhin tytär Gillian Baverstock antoi hyväksyntänsä Disneyn piirrossarjalle ennen kuin kuoli viime vuonna. Uudet Viisikko-tarinat on tarkoitus julkaista myös kirjamuodossa.

Perinneseura Enid Blyton Society ei ole ollut innostunut piirrossarjasta, sillä sen mukaan tekniset vempaimet ja monikulttuurisuus saavat sarjassa liikaa huomiota. Ensimmäiset Viisikot ilmestyivät lähes 70 vuotta sitten.

Enid Blyton oli 1900-luvun myydyin brittikirjailija noin 400 miljoonalla myydyllä kirjallaan. Tuottelias kirjailija kirjoitti uransa aikana lähes 700 teosta. Teoksia on syytetty vuosikymmenten varrella muun muassa seksismistä ja rasismista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.