Mainos

Viisi kuoli ulosajossa Leppävirralla

Viisi ihmistä on saanut surmansa henkilöauton suistuttua tieltä veteen Leppävirralla varhain aamulla. Onnettomuutta tutkii liikennevahinkojen tutkijalautakunta mutta sen syystä ei ole vielä tietoa.

Kuuden hengen seurue, kaksi naista ja heidän lapsensa, oli lähtenyt aamuyöllä kesämökiltä Hämeestä ja he olivat matkalla Venäjälle. Toinen autossa olleista naisista pystyi pelastautumaan autosta. Hän selvisi suhteellisen vähäisin vammoin.

Onnettomuus sattui noin kello 6.30 valtatiellä 23 noin 35 kilometriä Varkaudesta Joensuuhun päin. Joensuun suuntaan matkalla ollut maastoauto suistui tieltä Haapasenjärven kohdalla loivassa kaarteessa ja päätyi katolleen veteen.

Auto syöksyi 3,5 metrin matkan veteen

Varkauden poliisipäällikön Yrjö Aamuvuoren mukaan auto kävi jälkien perusteella ensin tien oikeassa luiskassa, josta se ohjauksen korjausliikkeen jälkeen ohjautui tien vasemmalle puolelle kaiteeseen ja sen läpi järveen. Auto putosi tiepenkereeltä noin 3,5 metrin matkan alas veteen. Vajoamispaikalla oli vettä vajaat pari metriä.

Toinen autossa olleista aikuisista naisista pääsi ulos autosta, mutta viisi muuta eivät selvinneet. Nainen nousi tien päälle ja onnistui pysäyttämään ohiajaneen autoilijan. Nainen kuljetettiin hoidettavaksi Varkauden sairaalaan. Hän oli sokissa, mutta häntä pystyttiin kuulemaan jo aamulla.

Autossa olivat sisaret lapsineen

Onnettomuusautossa olleet naiset olivat sisaruksia ja Venäjän kansalaisia. Onnettomuudessa kuoli sisaruksista vanhempi, 36-vuotias nainen, ja hänen 2-vuotias tyttönsä ja 11-vuotias poikansa. Tyttö oli Suomen kansalainen, sillä äiti oli avoliitossa suomalaisen kanssa.

Eloon jääneen 31-vuotiaan naisen lapset, 11-kuukautinen tyttö ja 8-vuotias poika, olivat Venäjän kansalaisia. Poliisi ei kertonut uhrien nimiä, koska kaikkiin omaisiin ei ollut saatu yhteyttä.

Onnettomuuden syitä selvittää liikennevahinkojen tutkijalautakunta. Auto oli ollut hiljattain täyshuollossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.