Viisi helppoa tapaa vähentää stressiä

Lyhytkin rentoutuminen tekee yllättävän hyvää, mutta se unohtuu herkästi kiireen keskellä.

Tekosyyksi rentoutumisharjoituksista luistamiselle ei riitä enää se, ettet ehdi. Nämä viisi nopeaa rentoutumistapaa eivät vie aikaa kuin enintään 15 minuuttia.

1. Meditoi

Muutaman minuutin päivittäinen meditaatio auttaa ehkäisemään ahdistusta. Tutkimusten mukaan meditointi vaikuttaa aivojen hermoratoihin, jolloin siedät stressiä paremmin.

2. Hengitä syvään

Pidä muutaman minuutin tauko kaikesta ja keskity hengittämiseen. Istu suorassa, pidä silmät kiinni ja pidä kätesi vatsallasi. Vedä keuhkot täyteen ilmaa nenän kautta, pidätä hengitystäsi hetki ja hengitä ulos suun kautta. Amerikkalaisen psykologin Judith Tutinin mukaan syvään hengittäminen hidastaa sydämen sykettä ja laskee verenpainetta.

3. Ole läsnä

Tutin neuvoo, että olemalla läsnä ympäristössään ja käyttämällä aistejaan rentoutuu. Tuulenvire kasvoilla on aivan eri asia, kun keskityt siihen, mitä tunnet. Syödessäsi kiinnitä huomioita ruoan maun lisäksi myös sen rakenteeseen. Kireä olo helpottaa, kun käytät aistejasi monipuolisesti.

4. Ole sosiaalinen

Puhu ystäviesi sekä tuttaviesi kanssa ja jaa ajatuksiasi sosiaalisessa mediassa. Mitä enemmän olet tekemisissä ihmisten kanssa, sitä enemmän saatat saada uusia näkökulmia mielessäsi pyöriville ajatuksille.

5. Kääriydy lämpöiseen

Kiedo lämmin pyyhe tai kauratyyny hartioillesi kymmeneksi minuutiksi. Sulje silmäsi ja rentoudu. Poista kääre ja viimeistele rentoutuminen pilateksesta tutulla vaahtomuovirullalla tehdyllä hieronnalla.

 Lähde: WebMD

Lue myös:

    Uusimmat