Mielenrauhan treeni: Näin voit meditoida helposti vaikka juoksumatolla

Tämän helpon meditaation ja mielenrauhan treenin voit tehdä vaikka juoksumatolla.

Päivän aikana on hyvä rauhoittua ja hiljentyä 10-30 minuutin ajaksi, mutta usein tuntuu, ettei meditaatio eli mietiskely sovi kiireiseen aikatauluun. Arkena pitäisi ehtiä työskennellä, hoitaa kotia ja pitää vielä kuntoakin yllä urheilemalla.

Madonna Gauldingin teos The Meditation Bible neuvoo miten saavutat mielenrauhan vaikka kuntosalin juoksumatolla. Kun opit rauhoittumaan ja vähentämään stressiä myös kuntoillessa, ei liikunnan sovittaminen aikatauluun kuormita mieltä keskellä hektistä arkea. Meditaatio myös avaa mielesi ja saa ajatuksen juoksemaan.

Valmistaudu näin: Mene kuntosalille rauhallisena aikana, jotta voit olla juoksumatolla niin pitkään kuin haluat, eikä ympärillä ole liikaa hälinää.

Vaihe 1: Ennen astumista juoksumatolle pysähdy hetkeksi, rauhoitu ja keskity meditaatioon. Aloita sen jälkeen harjoittelu hitaalla tahdilla. Kasvata nopeuttasi vauhtiin, jota voit juosta tai kävellä 30 minuutin ajan. Aseta harjoituksen kesto valmiiksi, mutta peitä kello esimerkiksi pyyhkeellä, jotta se ei vie huomiotasi.

Vaihe 2: Tarkkaile hengitystäsi. Laske kymmeneen ja aloita laskeminen sitten alusta. Keskitä kaikki energiasi päässälaskuun, äläkä anna muiden ajausten häiritä. Jos huomaat ajatustesi harhailevan, keskitä huomiosi uudelleen. Kun tunnet pystyväsi keskittymään tarpeeksi, voit lopettaa laskemisen ja seurata vain hengitystäsi.

Vaihe 3: Huomioi ja hyväksy kaikki tuntemukset, jotka saattavat nousta pintaan, mutta älä vie huomiotasi pois hengittämisen seuraamisesta. Anna ajatusten kulkea lävitsesi, älä takerru niihin.

Vaihe 4: Puolen tunnin kuluttua voit päättää meditaation ja pohdiskella tunnetko olosi erilaiseksi kuin normaalin kuntoilun jälkeen.

Kokeile myös Namaste-joogaa:

AVA / Leena Salo

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja