Viisi epärealistista olettamusta, joita miehet tekevät naisista

Miespuolinen kirjoittaja listasi viisi asiaa, millaisia epärealistisia olettamuksia miehet tekevät naisista.

Usein puhutaan siitä, että naisilla on käsittämättömiä, epärealistisia odotuksia miehistä. Mutta samanlaisia olettamuksia myös miehet tekevät naisista, kirjoittaa Jacob Cashman  Lifehack-sivuilla.

Mitä tulee arkisiin, jokapäiväisiin tilanteisiin, miehillä voi olla hyvinkin erikoisia ajatuksia siitä, millainen naisen pitäisi olla fyysisesti sekä henkisesti, Cashman kirjoittaa. Hän listasi viisi kohtaa, jotka hän on pistänyt merkille olevan erilaisia naisten ja miesten välillä.

1. Miehet haluavat naisten olevan kilttejä – koko ajan

Jacob Cashmanin mukaan naiset taistelevat paraikaa sitä epärealistista oletusta kohtaan, että naisten pitäisi olla aina kiltteyden perikuva. Pyynnöt ja oletukset siitä, että "naisten pitäisi hymyillä enemmän" ovat särähtäneet eritoten feministien korvaan.

Jos miehille annetaan lupa haastaa riitaa ja kirota vedoten vaikkapa heidän testosteronitasoonsa, myös naisilla on oikeus käyttäytyä kuten he haluavat. Vaikka naisilla olisi taipumusta olla ”kiltimpiä”, kenelläkään ei ole oikeutta yrittää kontrolloida muiden tunteita ja olettaa, että naiset ovat aina hyväntahtoisia ja välittäviä.

2. Miehillä on erittäin epärealistisia oletuksia naisten vartalosta

Nyt kyse ei ole pelkästään siitä, että naisen pitäisi olla ruumiinrakenteeltaan täydellinen. Naisten ruumiintoiminnot vaikuttavat olevan miehille tabu.

“Joskus he (naiset) pierevät”, Cashman kirjoittaa kertoakseen, että hänen itsensä piti suorastaan opetella tajuamaan, että naisen ruumiintoiminnot ovat samanlaisia kuin muillakin.

Lisäksi mies muistuttaa, että myös naisilta voi lähteä irtohiuksia, ja ”joskus jotkin asiat hyllyvät, jotka eivät ennen hyllyneet”.

3. Miehet olettavat naisten huolehtivan heistä

Kirjoittaja muistuttaa, että monet miehet ovat vetelyksiä – niinkin simppelisti. Hänen mukaansa ne miehet, jotka eivät esimerkiksi huolehdi kotinsa siisteydestä, ajattelevat, että hänen tyttöystävänsä/vaimonsa/naispuolinen ystävänsä/Tinder-deittinsä voi huolehtia siitä.

Nämä epärealistiset odotukset siitä, että kaikki naiset olisivat siistejä ja puhdistusfriikkejä, johtavat usein myös siihen, että mies odottaa naisen tekevän enemmän kotitöitä.

4. Miehet antavat naisen suunnitella kaiken

Monet pitkässä suhteessa olevat miehet lakkaavat yrittämästä miellyttää kumppaniaan, ja antavat naisen päättää kaikesta – kuten ohjelmasta, johon mies hyppää sitten mukaan, kun kaikki on jo valmista, Cashman kirjoittaa.

Miehet olettavat naisten suunnittelevan ja järjestävän kaiken, ja mies vain hakee auton ja ajaa sinne, minne nainen tahtoo toivoen, että se tekee vaikutuksen ja naisen onnelliseksi.

”Mene ja suunnittele jotain häntä varten. Se on sen arvoista”, mies kannustaa.

5. Miehet eivät anna naisten hehkuttaa harrastuksistaan

”Miehenä katson paljon urheilua. Eilen katsoin pesäpalloa, tänään jääkiekkoa, sunnuntaina ehkä jalkapalloa. Yhteiskunnassa tämä nähdään hyväksyttävänä.”

Mutta sama ei päde naisiin: jos nainen innostuu esimerkiksi jostakin televisio-ohjelmasta tai muista aktiviteeteista, hänen innostuksensa kyseenalaistetaan.

”Jos voin puhua pesäpallo-joukkueen ryhmittymisestä koko päivän, joten hänenkin (naisen) pitäisi voida puhua Muodin huipulle -ohjelmasta.”


Miltä nämä miehen näkökulmasta tehdyt huomiot sinun mielestäsi kuulostavat?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja