Tiede sen todistaa: Näin järjettömillä tavoilla miehet muuttavat käytöstään naisten edessä

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että miesten käytös muuttuu huomattavasti, kun nainen astuu huoneeseen? Tutkimukset ovat nyt osoittaneet tämän seikan todeksi. 

Naiset vaikuttavat miehiin tavoilla, joita he eivät edes itse ole tulleet ajatelleeksi. Tiede osoittaa, että biologia saa miehet tekemään joukon hallitsemattomia asioita silloin, kun he ovat naisten läheisyydessä. 

Kaikki miehet ovat taatusti käyneet läpi ainakin osan näistä naisten viehätysvoiman vaikutuksista.

Miehet muuttuvat mykiksi

Kun miehet ovat vuorovaikutuksessa kiinnostusta herättävän naisen kanssa, he kirjaimellisesti muuttuvat mykiksi. Erään tutkimuksen mukaan miesten kognitiiviset taidot heikkenivät huomattavasti, kun he suorittivat testin naisten läheisyydessä tai heidän katseidensa alla. Jos mies ei siis saa sanaa suustaan, se johtuu ainoastaan naisen viehätysvoimasta.

Turhaa riskienottoa

Tutkimuksen mukaan miehet ottivat enemmän riskejä nähdessään ensin kuvan naisen kasvoista ja vartalosta. Miesten kyky ajatella tulevaisuutta heikkeni ja he saattoivat tuhlata rahaa tuotteisiin, joita he eivät muuten olisi tulleet ostaneeksi. Hauska fakta on myös se, että mitään näistä asioista ei tapahtunut naisille, joille näytettiin miesten kuvia.

Miehet tekevät ahkerammin kotitöitä

Naisvaltaisessa työympäristössä työskentelevät miehet tekevät tutkitusti enemmän kotitöitä, kuin miesvaltaisilla aloilla työskentelevät. Vaikka miehesi työskentely naisten ympäröimänä aiheuttaisikin joskus mustasukkaisuutta, on siitä sentään jotain hyötyä.

Kotiäidit vaikuttavat käytökseen

Miesten käytös naisia kohtaan muuttuu suuresti sen jälkeen, kun heidän puolisonsa jää kotiäidiksi. Miehistä saattaa kehittyä jopa niin kutsuttuja naistenvihaajia, jotka eivät suostu työskentelemään naispomon alaisuudessa. Kotiäidiksi jäämistä kannattaa siis pohtia myös tältä kantilta.

Ruokahalu kasvaa

Nainen voi kerryttää miehelle pari ylimääräistä kiloa pelkällä läsnäolollaan. Tutkimusten mukaan miehet syövät enemmän ruokaa silloin, kun he ruokailevat naisen seurassa. Tutkijat arvelevat tämän johtuvan siitä, että miehet haluavat osoittaa naiselle maskuliinisia puoliaan. 

Kärsivällisyys heikkenee

Tämä monesti käytännössä todettu seikka on nyt osoitettu myös tieteen kautta. Miesten käytöksen on todettu muuttuvan huomattavasti viehättävän naisen läsnä ollessa. Miehet muuttuvat kärsimättömiksi ja heidän tahtonsa heikkenee. Yritä siis ymmärtää, miehet eivät voi oudolle käytökselleen mitään.

Tyytyväisyys parisuhteeseen vähenee

Vieraat naiset voivat vaikuttaa tietämättään myös parisuhteessa olevien miesten elämään. Eräässä tutkimuksessa miehille esiteltiin joukko satunnaisia vieraita. Miehet, jotka tapasivat heidän mielestään kauniita naisia, tunsivat jälkeenpäin tyytymättömyyttä omaan parisuhteeseensa. Samaa vaikutusta ei havaittu miehillä, jotka tapasivat naisia, jotka eivät heidän mielestään olleet viehättäviä.

Tyttäret tekevät miehestä järkevän

Tyttärien isät ovat hyviä esimiehiä, sillä heillä ei välttämättä ole perinteisiä uskomuksia sukupuolirooleista. He ova esimerkiksi usein sitä mieltä, että kotityöt kuuluvat myös miehille. Tutkimukset osoittavat, että tyttölapsien isät maksavat työntekijöilleen enemmän palkkaa ja antavat naispuolisille työntekijöille yhtä paljon vastuuta kuin miehillekin. Jotkut voivat jopa sanoa, että tyttäret tekevät miehistä järkevämpiä.

Sisaruksilla päinvastainen vaikutus

Sisarukset eivät vaikuta miehiin samalla tavalla kuin tyttäret, lähes päinvastoin. Sisarukset tekevät nimittäin miehistä enemmän sukupuolirooleihin jämähtäneitä. He ovat muun muassa taipuvaisia uskomaan, että naisten tulisi hoitaa kaikki kotityöt.

Lähde: Storypick

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja