Viinapullosta käsidesiä: Japani sallii vahvojen alkoholijuomien käytön puhdistusaineena sairaaloissa

Japanissa terveysministeriö sallii vahvojen alkoholijuomien käytön käsidesin sijaan sairaaloissa "erittäin välttämättömissä" tilanteissa.

Uutistoimisto AFP:n näkemän terveysministeriön ohjeistuksen mukaan juomia, joiden alkoholipitoisuus on 70–83 prosenttia, voi käyttää käsien sterilointiin.

Koronaviruspandemian vuoksi Japaninkin sairaaloissa on ollut pulaa tarvikkeista.

Joidenkin vodkien alkoholipitoisuus yltää ohjeistuksen tasolle, mutta japanilaisten suosikkijuomat, kuten sake ja shochu, ovat liian mietoja. Jotkut sakenvalmistajat ovat kuitenkin alkaneet valmistaa vahvempia alkoholituotteita vastatakseen puhdistusaineen kysyntään. Japanilainen juomavalmistaja Suntory on jo alkanut valmistaa puhdistusainetta Yhdysvalloissa.

Japanin sääntelyn mukaan desinfiointiaineeksi tarkoitetun nesteen on sisällettävä 76,9–81,4 prosenttia alkoholia. Tätä suurempi pitoisuus on vähemmän tehokasta.

Japani ei ole toistaiseksi kärsinyt koronaviruspandemiasta yhtä pahasti kuin Eurooppa ja Yhdysvallat, mutta viimeaikainen tapausmäärän kasvu on herättänyt huolta. Tähän asti Japanissa on kirjattu yli 7 600 tartuntaa ja hieman yli sata kuolemantapausta.

Lue myös:

    Uusimmat