Venäjän pääministerille vetoomus alkoholin myynnin rajoittamisesta – koronaa ei saa lääkitä vodkalla!

Venäjän hallitukseen vedotaan alkoholin myynnin rajoittamiseksi.

Täällä Suomessa pienpanimot ovat pulassa koronan takia. Katso video!

Koronavirus kurittaa pienpanimoita – alalla pelätään jo konkursseja 4:56

Venäjän terveysministeri Mihail Murashko ilmoitti alkoholin juomisen kielteisistä vaikutuksista terveyteen ja muistutti, ettei alkoholista ole apua koronaviruksen hoidossa. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt humoristisia meemejä venäläisistä, jotka pysyvät terveinä juomalla vodkaa päivittäin tai jotka lääkitsevät koronaa alkoholilla.

Venäjän julkisen jaoston jäsen Sultan Khamzaev ehdotti, että maan pääministeri Mihail Mišustin asettaisi alkoholin myyntiä koskevan rajoituksen koronaviruspandemian yhteydessä. Khamzaevin mukaan koronavirusta ei tule lääkitä vodkalla. Samalla hän selvensi, että Maailman terveysjärjestö WHO on kehottanut pidättäytymään alkoholin käytöstä koronaviruksen aikana.

Khamzaev ehdottaa hallitukselle alkoholia koskevien erityisrajoitusten käyttöönottoa ainakin 1. toukokuuta saakka. Hänen mukaansa kerralla voitaisiin myydä enintään yksi litra yli 9-prosenttista alkoholia per asiakas eli käytännössä yksi litra viiniä tai väkeviä. Mietoja alkoholijuomia rajoitus ei ilmeisesti näillä näkymin koskisi.

– Venäjän federaation hallituksella on valtuudet ottaa käyttöön tällaisia rajoituksia ja jopa kieltää alkoholin myynti kokonaan, Khamzaev sanoi.

Lähteet: RT ja Ria Novosti

Lue myös:

    Uusimmat