Mainos

Viinakaljaasi valmis nostoon

Rauman edustalla noin 60 metrin syvyydessä makaavan viinakaljaasi Jönköpingin nostoyritystä valmisteltiin edelleen tänään. Vaativa operaatio vie aikaa, ja varsinaiseen nostoon päästään luultavasti vasta ensi viikon puolivälissä.

Ruotsalais-tanskalainen sukellusryhmä C-star sai lauantaina iltapäivällä Rauman edustalla kaljaasi Jönköpingin noston vaatimat pohjatyöt valmiiksi. Hylyn nosto voi alkaa, kun sää sen sallii. Säätiedotus on luvannut kuitenkin lähipäiviksi kovaa tuulta. C-star-sukellusryhmän päällikkö Claes Bergvall kertoi, että laivan alle on työnnetty neljä nostohihnaa. Hylky voidaan nostaa pohjasta nostohihnojen ja vaijerin sekä suuren nosturin avulla. Se on tarkoitus siirtää noin metrin syvyyteen meren pinnasta. Siinä lämpötilassa lasti ei vielä pilaannu. Hylyn nostoa pohjasta seuraa kaksi robottia.

Bergvall sanoi, että lastin purkamiseksi hylystä on valmiina useita suunnitelmia. Tilanteen mukaan sopivin niistä otetaan käyttöön. Nosturialus Perville Diver hinaajineen makasi 25 meripeninkulman päässä Raumalta hylyn yläpuolella tänään. Meri oli tyyni, mutta sumuinen ja ajoittain sataa tihutti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.