Mainos

Viime vuonna ei yhtään pöllöhavaintoa: Googlen kissakerho tuhoaa Piilaakson pöllökannan

Ympäristönsuojelijat ovat jo jonkin aikaa olleet huolestuneita kissojen suuresta määrästä Kalifornian tietyillä alueilla. Samaan aikaan Kalifornian Piilaakson alueelta alkoi löytyä kuolleita pöllöjä ja pöllönraatoja. Asiasta kertoo sanomalehti New York Times.

Hävityksen jäljet johtivat tutkimusten jälkeen lopulta Googlen pääkonttoriin, vaikka Google ei tarkoituksellisesti ole halunnut uhata luonnon monimuotoisuutta.

Selvisi, että Googlen työntekijöillä on kulkukissoja pelastava GCat Rescue -kerho. Kerho hankkii kissoille koteja ja ruokkii ja palauttaa loput kissat luontoon.  Kerhon vapaaehtoisten mielestä ruokitut kissat eivät metsästä muita eläimiä.

"Ruokitut kissat metsästävät"

Etelä-Kalifornian yliopiston apulaisprofessori Travis Longcore on asiasta eri mieltä. Hän sanoo New York Timesissa, että myös ruokitut kissat metsästävät aivan kuin leikatutkin kissat.

Kulkukissoja pelastava GCat Rescue -kerho ei halunnut vastata New York Times -lehden haastattelupyyntöihin asiassa. Google kuitenkin tietää kertoa, että kerhoon kuuluu alle kymmenen ihmistä.

Pöllöt tärkeä osa ravintoketjua

Monet ihmiset ovat huolissaan pöllökannan häviämisestä.

–  Jos menetämme pöllöt kokonaan, sitten menetämme jotakin muutakin ravintoketjusta. Ja ketju on jatkuva, sanoo eräs asaista huolestunut.

Kissat ovat valloittaneet lintuja ikuisesti, mutta Piilaaksossa Shoreline Parkin alueella kissojen tuhot ovat sanamukaisesti käsillä. Kissoja havaittiin alueella viime vuonna 318. Ja viime vuonna kirjanpidon mukaan pöllönpoikasia ei havaittu lainkaan puistossa. Vuonna 2011 niitä oli 10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.