Viime kauden virheistään oppinut HJK hyökkää yhtenäisempänä mestaruusjahtiin – "Se oli ongelma"

Suomalaisen jalkapalloilun jättiseura HJK on ottanut opikseen viime kauden suuresta pettymyksestä. Joukkuehenkeä on hiottu huippuunsa jo talvesta lähtien.

Veikkausliigan kestomenestyjä ja jokavuotinen mestaruussuosikki HJK joutui pettymään viime kauden päätteeksi karvaasti. Mestaruuden lisäksi HJK:n hyppysistä karkasi myös paikka europeleihin, kun joukkue sijoittui lopulta vasta viidenneksi.

HJK antoi viitteitä vahvasta ja yhtenäisemmästä joukkueestaan jo harjoituskaudella. Viime kauden virheistä oppineena HJK:n joukkuehenkeen ja pukukopissa vallitsevaan ilmapiiriin on kiinnitetty harjoituskaudella paljon huomiota.

– Kyllä olemme käyneet sitä paljon läpi ja luoneet sitä ilmapiiriä, jossa ihmisillä on hyvä olla. Totuuden ilmapiiri, jossa pystyt tuomaan omat ajatukset esiin. Sitä kautta pyritään saamaan se oma paras irti. Ymmärtämään myös se, mikä oli viime kaudella yksi ongelma, ettei kukaan ei näytä kauhean hyvältä, jos joukkue ei pärjää, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoo MTV Urheilulle.

HJK-kapteeni Nikolai Alho painottaa, että kaikki uudet hankinnat ovat päässeet hyvin joukkueeseen sisään. Pelaajisto on pitänyt tiiviisti yhteyttä myös kentän ulkopuolella. Joukkueen tavoitteena on yhtenäisen pelaamisen avulla palata mestariksi.

– Haluamme olla dynaaminen ja nopea joukkue. Tietystikään ei saa unohtaa puolustuspeliä. Pitää keskittyä siihen, ettei päästä omiin, mutta sitten, kun mennään eteenpäin, mennään tosi kovaa ja nopeasti, Alho kertoo.

Palloliitto tiedotti aiemmin tällä viikolla, että koronaviruksen viivästyttämä Veikkausliiga-kausi pyörähtää käyntiin 1. heinäkuuta. Joukkueet ovat kuitenkin pitäneet kuntoaan yllä pienryhmäharjoittelun avulla. Koskela myöntää, että sillä on ollut suuri merkitys joukkueen jäsenille.

– Pienryhmäharjoittelu on ollut henkireikä tietyllä tavalla, että kukin kokee olevansa jalkapalloilija ja valmentaja tässä. Viikko ja päivä kerrallaan käsitellään huonoja uutisia ja toivotaan hyviä, Koskela hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat