"Minut pakotettiin Suomeen" – HJK:hon ennen MM-kisoja siirtynyt egyptiläistähti avautui tapahtumaketjusta, joka sai hänet itkemään

Egyptin jalkapallomaajoukkuetta edustanut hyökkääjä Amr Gamal siirtyi keväällä 2018 puolen vuoden mittaisella lainasopimuksella HJK:hon. Gamal kuvailee joutuneensa Suomeen pakon edessä töykeän kohtelun jälkeen.

Al Ahlyn kasvatti Gamal oli 2017–18 seurasta lainalla eteläafrikkalaisessa Bidvest Witsissä. Hän johdatti Bidvestin eteläafrikkalaisen Telkom Knockout -cupin voittoon ja hänet nimettiin kilpailun parhaaksi pelaajaksi.

Gamal kertoo kuitenkin joutuneensa sittemmin Bidvestiä valmentaneen Gavin Huntin hampaisiin.

– Olin joukkueen ykkösmaalintekijä ja johdin heidät voittamaan cupin. Valmentaja kuitenkin solvasi ja nöyryytti minua, ja meillä oli jopa fyysinen tappelu. Minä vain puolustin itseäni, Gamal sanoi OnTime Sport 2 tv-kanavalle egyptiläisen uutissivusto Kingfutin mukaan.

Gamalin Bidvestissä saama vastuu lopulta väheni. Hän ei säästele sanoissaan valmentaja Huntista.

– Hän oli ylimielinen ja rasisti, ja jopa hänen lausuntonsa olivat provokatiivisia.

– He eivät antaneet minun pelata, vaikka olin joukkueen ykkösmaalintekijä. Hän sanoi minulle: "En anna sinun palata Al Ahlyyn ja et saa pelata MM-kisoissa."

Rubin-siirto estettiin

Gamalin mukaan valmentaja Hunt esti häntä siirtymästä venäläisseura Rubin Kazaniin. Hän uskoo tämän olleen pääsyy, miksei häntä valittu vuoden 2018 MM-kisoihin.

– Sain tuohon aikaan tarjouksen Rubin Kazanilta. Ajattelin, että se olisi erinomainen tilaisuus minulle ja mahdollisuus pelata MM-kisoissa Venäjällä.

– Al Ahlylla ei ollut mitään siirtoa vastaan, mutta Bidvest esti minua menemästä ja siirtoikkuna umpeutui. Siksi minut pakotettiin pelaamaan Suomessa.

Gamal oli noina aikoina henkisesti kovilla.

– Pelaaminen MM-kisoissa oli oikeuteni, koska pelasin kaikki karsintaottelut. Lippuni oli varattu ja olin miehistössä, sitten yhtenä päivänä huomasin, etten ollut mukana.

– Itkin viikon sen jälkeen, kun minut oli jätetty pois. Kunniotan Cúperia (Héctor, Egyptin tuolloinen päävalmentaja), mutta en ymmärtänyt hänen päätöstään.

Gamal vietti puoli vuotta HJK:ssa, minkä jälkeen hän palasi kasvattiseuraansa Al Ahlyyn. Gamal ei saanut kuitenkaan kauden 2017–18 peliaikaa, ja hän siirtyi sittemmin lainalle toiseen egyptiläisseuraan Tala'ea El Gaishiin.

Lue myös:

    Uusimmat