Mainos

Viilteli ja löi julmasti, kuristi imurin johdolla – Mikkelin murhaaja ehdonalaiseen viranomaisen suosituksesta huolimatta

Helsingin hovioikeus päästää Mikkelin murhasta elinkautista istuvan miehen ehdonalaiseen vapauteen.

Mies oli vuoden 2000 marraskuussa yhdessä rikostoverinsa kanssa surmannut nuoren miehen. Tekoa edelsi erittäin raaka ja julma pahoinpitely, jonka aikana uhria viileltiin, potkittiin ja lyötiin voimailuvälineen vetotangolla. Lopulta mies kuristettiin kuoliaaksi imurin sähköjohdolla.

Oikeus katsoi, että miehet toimivat teossa yksissä tuumin ja erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Teko tapahtui omakotitalossa, jossa oli koolla useamman miehen ryyppyporukka. Tekijät olivat alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena henkirikosta tehdessään.

Mies on ollut vankeudessa lähes 16 vuotta. Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut miehen vapauttamista. Miehellä oli vankila-aikaisia rikkeitä, joille ei kuitenkaan annettu ratkaisevaa painoarvoa vapauttamisharkinnassa.

Oikeus kuitenkin katsoi, että miehellä on vahva tukiverkko vankilan ulkopuolella ja hän on vankilassa osallistunut elämänmuutosta tukeviin ohjelmiin, opiskellut sekä osallistunut työntekoon.

Vapautumispäivänä 1. helmikuuta 2018 mies on istunut elinkautista vankeusrangaistustaan yli 17 vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.