Mainos

Mies ja rikoskumppani pahoinpitelivät uhrin ja heittivät tämän tiiliskivet jalassa järveen hukkumaan – hovioikeus on päästämässä elinkautista istuvan pois vankilasta hyvän käytöksen vuoksi

Helsingin hovioikeus on päättänyt päästää rajusta henkirikoksesta elinkautista tuomiota istuvan miehen ehdonalaiseen toukokuussa 2021. Tuossa vaiheessa mies on istunut tuomiostaan 12 vuotta ja 11 kuukautta.

Tuomio on alun perin annettu Kuusamon käräjäoikeudessa vuonna 2008. Mies oli saanut elinkautisen tapettuaan rikoskumppaninsa kanssa toisen miehen. Kaksikko oli pahoinpidellyt uhria useaan kertaan rajulla väkivallalla. Lopuksi uhri oli pudotettu tiiliskivet jalkaan sidottuna järveen. Uhri kuoli hukkumalla

Helsingin hovioikeuden mukaan mies on käyttäytynyt vankilassa hyvin. Hän on myös vankila-aikana opiskellut, tehnyt työtä ja sitoutunut päihteettömyyteen. Mies on ollut sijoitettuna jo pitkään avolaitokseen ja kaikki hänen rangaistusajan suunnitelmansa tavoitteet ovat edenneet ja osin myös toteutuneet.

Hovioikeus pyysi ennen ratkaisuaan lausunnot Rikosseuraamuslaitokselta ja psykiatriselta vankisairaalalta.

Oikeuden mukaan vapauttamista vastaan puhuivat tuomitun elinkautiseen vankeuteen johtanut teko sekä vankila-aikaiset rikkeet. Hovioikeuden mukaan rikkeillä ei kuitenkaan niiden vähäisyyden ja niistä kuluneen ajan takia tullut antaa ratkaisevaa painoarvoa vapauttamisharkinnassa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja