Viikonpäivä vaikuttaa lomamatkasi hintaan – tämä on edullisin päivä aloittaa reissu

Miten matematiikka liittyy Instagramiin ja lentojen hintoihin? 6:30
Miten matematiikka liittyy Instagramiin ja lentojen hintoihin? Katso matematiikan professori Samuli Siltasen haastattelu vuodelta 2019.

Nettimatkatoimisto eBookersin data paljastaa, että matkavarausten tekemisessä ajankohdalla on yllättävän paljon merkitystä. Pienellä kikkailulla voi säästää sievoisen summan.

Viikonpäivä, jona matkansa aloittaa, vaikuttaa reissun kustannuksiin. Aineiston perusteella ulkomaille suuntaava saa majoituksen edullisimpaan hintaan, jos loma alkaa maanantaina. Kotimaan kohteisiin suuntautuvien budjettilomien kannattaisi puolestaan alkaa sunnuntain puolella, eBookers kertoo tiedotteessaan.

Jos matka on päämäärää tärkeämpi, kiinnittyy huomio vuokra-autojen hintaan. Ulkomaille suuntautuvalle autoreissulle menopelin saa pienimmällä summalla, jos varaus alkaa tiistaina. Kotimaassa auton saa eBookersilta parhaaseen hintaan perjantaisin.

Edullisimmat kuukaudet yöpyä kotimaan luksushotelleissa ovat datan perusteella tammikuu ja maaliskuu. Sen sijaan kesäkuussa viiden tähden hotellien hinnat ovat korkeimmillaan: lähes kaksinkertaiset tavalliseen nähden.

Säästä lentolipuissa – älä jahkaile!

Lentolippuja netistä ostavat ovat saattaneet huomata, että jos varauksen tekemisessä viivyttelee, hinnat nousevat nousemistaan.

– Lentolippujen äkillisessä nousussa ei välttämättä ole kyse kovin syvällisestä tekoälystä. Lähinnä kuluttajalle pyritään luomaan illuusio kiireestä, jolloin ostopäätös syntyy nopeammin, Aalto-yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Jussi Rintanen avasi ilmiötä MTV Uutisille vuonna 2019.

Hänen mukaansa hotellit ja lentoyhtiöt tähtäävät siihen, että eri asiakasryhmille myydään samaa tuotetta eri hintaan. Matkalipun hintaan voivatkin vaikuttaa lentoyhtiön päätelmät siitä, kuinka maksukykyisiä henkilöitä kyseiselle lennolle on tulossa.

Kuluttaja voi hankaloittaa sivustojen tiedonkeruutyötä laittamalla verkkoselaimen in cognito -tilaan. Sen sijaan äkkilähdön edullisuuteen ei kannata luottaa. 

Miltä näyttää lentokoneen sisustus tulevaisuudessa? 2:50
Katso videolta, miltä lentokoneiden sisustus voi tulevaisuudessa näyttää!

Lähde: eBookers

Lue myös:

    Uusimmat