Mainos

Viikonlopusta tulossa tuulinen

Tänään Suomen eteläosissa on vaihtelevaa pilvisyyttä, ja selkeintä on Lounais-Suomessa. Koko Suomessa on mahdollisia kuurosateita, mutta suurin sateen riski on itäisessä Suomessa.

Forecan meteorologi Riikka Lahtisen mukaan Suomea lähestyy ensi yönä syvä matalapaineen rintama, joka aiheuttaa lisää sateita etenkin Suomen lounais- ja etelärannikolla.

Matalapaine aiheuttaa myös hyvin voimakkaita tuulia, jotka puhaltavat aamu- ja iltapäivällä Helsingin, Turun ja Hangon alueella. Pahin matalapaineen rintama liikkuu kuitenkin iltapäiväksi Viron puolelle.

Viikonloppuna paikallisia kuurosateita

- Lauantaina sadekuurojen mahdollisuus on suurin maan itäosasta Länsi-Lappiin. Selkeintä on koko viikonlopun ajan Pohjois-Suomen itäisissä osissa, Lahtinen kertoo.

Myös sunnuntaiksi ennustetaan sateita. Voimakkaimmillaan sateet ovat Suomen etelä- ja länsiosissa. Suurimmat kuurot tulevat luultavasti Porin ja Vaasan seudulla.

Lämpötilat ovat viikonlopun ajan koko Suomessa 15–20 asteen paikkeilla. Kylmintä on Lapissa ja Oulun seudulla tänään.

Viikonloppu ei ole Lahtisen mukaan kuitenkaan tuhoon tuomittu, sillä kuurot ovat paikallisia. Lahtinen sanoo, että viikonlopun sää ei estä ulkoilua, vaikka tuulista onkin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.