Mainos

Viikon sää: Lämpötilat hyppivät, loppuviikolla ehkä talvimyrsky

Viikon sää on vaihtelevaa. Tiistaina pyryttää lunta ja sää lauhtuu voimakkaasti. Loppuviikolla tuuli voi voimistua myrskyksi.

Ajokeli on huono tiistaina lumipyryn ja rajun lauhtumisen takia. Etelä- ja länsirannikolla sateet tulevat osittain räntänä ja vetenä.

Keskiviikkona ollaan lämpöasteilla koko maassa. Torstaina Etelä- ja Keski-Suomeen ennustetaan vielä lämpöasteita, mutta pohjoisessa mennään vähitellen pakkasen puolelle. Lumipeite hupenee Etelä- ja Länsi-Suomessa ja on vaarassa sulaa kokonaan pois rannikoilta.

Loppuviikolla tuuli voi voimistua myrskyksi.

– Mahdollisesti perjantain vastaisena yönä ja perjantaiaamuna maan keskiosan yli liikkuu pieni, mutta voimakas matalapaine, joka muistuttaa reitiltään ja olemukseltaan Eino-myrskyä. Voi olla, että se voimistuu yllättävänkin voimakkaaksi ja pohjoistuulet yltyvät matalapaineen jälkipuolella myrskylukemiin merialueilla ja puuskissa myös sisämaan puolella. Maan keskivaiheilla tulee runsaita lumi- ja räntäsateita, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Mahdollisen myrskyn ajoitus, reitti ja voimakkuus ovat kuitenkin vielä epävarmoja.

– Jos myrsky voimistuu Eino-myrskyn kaltaiseksi, tuulivahingot tuskin ovat niin laajoja, sillä lumipeitteen ja roudan takia puita ei pääse kaatumaan niin herkästi. Lumettomilla alueilla tuulituhot voivat olla kuitenkin pahoja, toteaa Markus Mäntykannas.

Eino-myrsky 17. marraskuuta kaatoi puita ja aiheutti sähkökatkoja.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää selkenee ja kylmenee perjantaiksi koko maassa niin, että vähitellen etelässäkin mennään pakkaselle. Lauantaina pakkanen voi kiristyä pohjoisessa 20 asteeseen, maan etelä- ja länsiosassa on heikkoa pakkasta. Viikonvaihteen aikana lännestä voi taas saapua sateita, jotka lauhduttavat säätä.

Viikon säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.