Viidesluokkalainen tarjosi koulukavereilleen karkkeja – erehtyi pussin sisällöstä karmealla tavalla

Yhdysvaltojen New Mexicossa sijaitseva koulu kehottaa vanhempia tarkkuuteen sen jälkeen, kun yksi oppilaista toi koululle karkkeja, jotka osoittautuivatkin olevan paljon tavallisia makeisia vaarallisempia.

Viidesluokkalainen oppilas toi koulukavereilleen kotoaan löytämiään viinikumikarkkeja. Paketin päällä luki korkealuokkaisia, käsityönä tehtyjä makeisia. Viisi koululaista söi pienen määrän karkkeja. Pian sen jälkeen he alkoivat voida pahoin, heitä pyörrytti – eivätkä he pystyneet lopettamaan kikattamasta.

Kyse ei kuitenkaan ollut sokerihumalasta, vaan jostakin aivan muusta.

Karkit kuuluivat oppilaan perheenjäsenelle

Lapset vietiin terveydenhoitajalle, sillä heidän luultiin kärsivän ruokamyrkytyksestä. Sitten lasten makeispussi löytyi ja totuus selvisi: lapset olivat syöneet karkkeja, jotka oli terästetty tetrahydrokannabinolilla, psykoaktiivisella yhdisteellä, jota löytyy kannabiksesta.

Ensihenkilökunta kutsuttiin paikalle tarkistamaan oppilaiden tila, jotka myöhemmin lähetettiin kotiin. Asiasta tehtiin myös ilmoitus useille viranomaisille.

Lapset eivät saaneet kannabiskarkeista kuitenkaan mitään vaurioita, ja he ovat kaikki palanneet normaalisti takaisin kouluun.

Kannabismakeisten kerrotaan olleen oppilaan perheenjäsenen, joita tämä käytti lääketieteellisin tarkoituksiin. Karkit koululle tuoneen lapsen kerrotaan olevan tapauksesta hyvin pahoillaan ja tietävän, että huumeiden käyttö on kielletty.

Koulu kehottaa vanhempia olemaan entistä tarkkaavaisempia siitä, mitä herkkuja he lapsilleen antavat ja mitä on heidän saatavillaan.

Lääkekannabis on ollut New Mexicossa laillista vuodesta 2007, viihdekäyttö on osavaltiossa kuitenkin kiellettyä.

***

0:17

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja