Kannabiksella terästetyt nallekarkit yllättivät lapset koulussa – lapset sairaalaan ja äiti poliisin hoteisiin

7:37
Kannabiksen asema muuttuu maailmalla, ja myös Suomessa se nähdään eri tavalla kuin ennen. Huomenta Suomessa keskutelivat Kannabiskirjan kirjoittanut kirjailija ja kannabisasiantuntija.

Ainakin 12 lasta päätyivät sairaalaan tarkastettavaksi syötyään kannabiksen päihdyttävää ainetta THC:tä sisältäviä nallekarkkeja Clevelandissa, Ohiossa. 

Nallekarkit oli tuonut kouluun yksi oppilaista. Apuopettaja oli nähnyt karkit ja huomannut, että ne sisälsivät kääreen perusteella päihdyttävää ainetta. Tämän jälkeen hän soitti poliisille ja ensihoitoon.

Poliisi pidätti karkit kouluun tuoneen lapsen äidin. Häntä epäillään lasten vaarantamisesta.

Pari lapsista valitti sairaalassa vatsavaivoja.

Lue myös: Lasten tahattomat altistukset kannabikselle eivät ole tavattomia Suomessakaan. Muutama vuosi sitten suomalaismies tuomittiin 7- ja 9-vuotiaan tytön päihdyttyä kannabiskakusta. Tapaukset ovat asiantuntijan mukaan kuitenkin harvinaisia.

Lastenlääkäri Sam Wang kertoo CNN:lle, että syötävät kannabistuotteet voivat olla houkuttavia ja vaikuttaa lapsista herkullisilta. Ne voivat kuitenkin sisältää huomattavia määriä THC:tä. Pienelle lapselle kannabisaltistus voi aiheuttaa pöppöröisyyttä, väsyneisyyttä ja jopa vaikutuksia näiden hengitykseen. Lapset voivat reagoida kannabikseen eri tavalla ja voimakkaammin kuin aikuiset ja teini-ikäiset.

Wang on tutkinut lasten tahattomia kannabisaltistuksia Yhdysvalloissa, ja todennut niiden määrän kasvaneen. Tapausten vakavuus on onneksi kuitenkin vähentynyt, ilmeisesti Coloradon osavaltion rajoitettua tuotteiden THC-pitoisuutta määräyksin. Kannabis on laillistettu eräissä Yhdysvaltain osavaltioissa viime vuosien aikana.

Wang painottaakin, että kannabiksen laillistaneiden osavaltioiden vanhempien tulisikin pitää kannabiskarkit ja muut kannabistuotteet poissa lasten käsistä silmistä, mieluiten lukkojen takana.

Tuotteiden pitäisi olla myös lapsiturvallisissa paketeissa ja yleisöä valistaa mahdollisista terveysriskeistä, joita tuotteisiin liittyy. Eräissä osavaltioissa lapsilukolliset pakkaukset ovatkin jo vaatimuksena tietyille kannabistuotteille.

Lue myös: Hieman vastaava tapaus sattui viime vuonna New Mexicossa. Lapsille ei syntynyt tapauksesta pysyvää haittaa. Makeiset olivat lapsen vanhemman, joka käytti niitä lääketieteellisistä syistä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja