Viiden tähden hotelliin jumittunut australialaismatkaaja kuvasi olosuhteita "pahemmiksi kuin vankilassa" – somesta vastareaktio: "Hän nauttii lasillista viiniä samalla, kun valittaa"

26-vuotias amerikkalaisnainen sairastui koronaan - kertoo karmeasta kokemuksestaan 3:11
26-vuotias amerikkalaisnainen sairastui koronaan - kertoo karmeasta kokemuksestaan

Luksushotelleihin karanteeniin jääneet australialaismatkaajat avautuivat hotellielämän ankeudesta, mutta sympatiaa ei ainakaan netissä herunut.

Australialaisohjelmassa kovaa kohtaloaan valitelleet lomalaiset eivät saaneet suotuisaa palautetta netissä.

Matkalta kotimaahan palanneet australialaiset joutuvat koronaviruksen vuoksi kahden viikon karanteeniin, joka suoritetaan hotelleissa. Channel 9 -kanavan haastattelussa matkaajat kertoivat reportterille, millaista tuskaa on olla jumissa viiden tähden hotellissa, kertoo News.com.au-sivusto.

Hotellissa olo "kidutusta"

Haastattelun antanut Nicola on karanteenissa sydneyläishotellissa. Hän myöntää aluksi olleensa innoissaan siitä, että saa jäädä luksushotelliin. Mielipide on sittemmin muuttunut.

– Se on kidutusta. Se on pahempaa kuin vankila, Nicola kuvaili ohjelmalle.

Nicola oli esimerkiksi saanut päivän ensimmäisen ruoan, pakasteaterian, vasta puoli neljältä iltapäivällä. Ulos ei saa mennä. Nicola myöntää, että mukavista hotellioloista huolimatta tilanne vaikuttaa hänen mielialaansa.

– En nuku kovin hyvin, ja huoneessa on vaikeaa treenata, hän kuvasi.

Eläkeläispari suomii ruokahuoltoa

Eläkeikäinen Ray vaimoineen on jumissa toisessa hotellissa. Mies huomautti haastattelussa, että vankilastakin pääsee ulkoilemaan, mutta hotellista ei. Parin hotellihuoneen ikkunaa ei voi avata.

– Ihmiset ajattelevat, että se on mahtavaa, viiden tähden majoitus, mutta luulen, että täällä asuville ihmisille tulee vielä suuria ongelmia mielenterveyden kanssa. Emme voi edes kulkea ovista ilman, että vartijat hyökkäävät, Ray kuvailee.

Vaimo Jackie suomii parin saamaa ruokaa, josta lähetti kuvan ravintofysiologina toimivalle tyttärelleen

– Hän oli kauhistunut. Tämä on rikas maa, emme ole kehitysmaa, Jackie kuvailee.

Parin kummallakin osapuolella on diabetes, ja kaksikon mukaan hotelli tarjoaa liikaa sokeripitoisia herkkuja. Lisäksi pyykin pesemisestä pitäisi Rayn mukaan maksaa 40 dollaria pussilta.

Karanteenissa olevat kertovat tilanteestaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Illalliseksi kaksi päärynää ja sämpylöitä

Toinen hotellikaranteenissa oleva pariskunta, vegaanit Sarah ja Matt, kritisoi myös ruokahuoltoa; heille on lähetetty ruoaksi esimerkiksi kalaa.

– Illallisen pitäisi olla kuudelta, mutta olen soittanut yhdeksältä tai puoli kymmeneltä (ruoan vuoksi) ja meille on lähetetty kaksi päärynää ja sämpylöitä, Sara kuvailee.

"Lakatkaa valittamasta"

Kuten arvata saattaa, luksushotellissa karanteenissa olleiden epätoivo ei saanut osakseen sympatiaa.

– Kaksi viikkoa viiden tähden hotellissa syömässä ei-niin-mahtavaa ruokaa tai menemättä ulos, mutta terveenä ja elossa, vai sittenkin kaksi viikkoa, ehkä enemmänkin, sairaalassa hengityskoneessa, ja sitten ehkä kuolet yksin ilman, että voit sanoa hyvästejä rakkaillesi? Olisipa vaikea valita, Mel Midian kirjoittaa Facebookissa.

– Yritän tässä miettiä sopivaa vastausta. Sadoilla tuhansilla ihmisillä ei ole kotia. Ei ruokaa. Ei suihkutiloja. Te päätitte matkustaa, tiesitte, että rajoituksia joko oli olemassa tai niitä jo tiukennettiin. Lakatkaa valittamasta, te etuoikeutetut, itsekeskeiset hölmöt, Fiona Purcell kirjoittaa.

Moni kommentoija huomautti, että matkalla olleet tiesivät kyllä hyvin joutuvansa pakolliseen karanteeniin palattuaan. Nicolan ulkoasu herätti myös kipakoita kommentteja.

– Rakastan sitä, että hän on kääriytynyt pörröiseen kylpytakkiin ja nauttii lasillista viiniä samalla, kun valittaa kiduttavista olosuhteistaan, Clinton White nälvii.

Lähteet: News.com.au, Facebook/News.com.au, Marieclaire.com.au

Lue myös:

    Uusimmat