Hääpari jäi koronan vuoksi jumiin luksuskohteeseen – ei muita asiakkaita: "Kaikki sanovat, että haluaisivat olla jumissa trooppisella saarella, kunnes..."

Olivia ja Raul jäivät koronaviruksen vuoksi jumiin unelmiensa häämatkakohteeseen. Lopulta pari oli luksuskohteen ainoa vieras.

Vastanaineen parin häämatka venähti koronaviruksen takia. Olivia ja Raul De Freitas joutuivat koronakriisin vuoksi jäämään jumiin lomaparatiisiinsa Malediiveilla, kertoo The New York Times.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Matkanjärjestäjä lupasi, että loma onnistuu

Nuoripari lähti Etelä-Afrikasta häämatkalle juuri koronaviruskriisin alkaessa ja he saapuivat Malediiveille maaliskuun 22. päivä. Matkailurajoitukset olivat huolestuttaneet vastanaineita, mutta matkanjärjestäjä kuitenkin vakuutti, että lomalle voi lähteä.

Sitten Etelä-Afrikkakin otti käyttöön matkailurajoitukset. Lopulta myös Malediivit ilmoitti panevansa käytäntöön omat rajoituksensa.

Rantalomaparatiisissa oli aluksi muitakin asiakkaita, mutta he ehtivät matkustaa koteihinsa. Olivia ja Raul eivät uskaltaneet lähteä kokeilemaan onneaan kotiinpaluun suhteen, sillä oli mahdollista, etteivät he enää pääsisi takaisin hotelliinsa, jos kotiinpaluu ei onnistuisi.

Ainoat asiakkaat lomaparatiisissa

Pariskunta oli yhteydessä konsulaattiin, joka kertoi, että Olivia ja Raul voisivat maksaa lennon kotiin yhdessä muiden Malediiveille jumiin jääneiden eteläafrikkalaisten kanssa. Hinta saattaisi kuitenkin kohota korkeaksi, sillä matkaajien pitäisi jakaa lennon kustannus yhdessä, eikä kaikkiin matkalaisiin oltu edes saatu yhteyttä.

Lopulta Olivia ja Raul olivat ainoat asiakkaat lomaparatiisissaan. Yrityksen nettisivun mukaan yksi yö kohteessa maksaa noin 750 dollaria.

Viettivät aikaa uiden ja pelaillen

Olivia ja Raul eivät voineet koronan vuoksi poistua mihinkään ja viettivätkin päiväänsä nukkuen, snorklaten tai uima-altaalla.

– Olemme alkaneet pelata paljon pöytätennistä ja snookeria, Olivia kuvasi ajanviettotapoja.

Henkilökuntakin oli edelleen paikalla; he eivät voi poistua ilman kahden viikon karanteenia, koska ovat olleet matkustajien kanssa tekemisissä.

Olivian ja Raulin mukaan heistä huolehdittiin hyvin, ja esimerkiksi heidän käyttöönsä annettu "huonepalvelija" kävi huoneessa paikalla viidesti päivässä, Illalliseksi heille valmistettiin ruokailu rannalle. Jopa hotellin esiintyjät esiintyivät iltaisin vain parille. Raul pelasi henkilökunnan kanssa jalkapalloa iltapäivisin.

Loman korkeaksi noussut hintakin hoitui

Lopulta pariskunta sai tiedon, että lennon kotiin pitäisi onnistua huhtikuun alkupuolella. Heitä kehotettiin pakkaamaan laukkunsa sunnuntaina viides päivä huhtikuuta, ja tämän jälkeen pari kiidätettiin veneellä toiseen hotelliin, jossa on myös muita eteläafrikkalaisia.

Kotilennon päivämäärä on kuitenkin edelleen hämärän peitossa.

Pari maksoi huoneestaan lomaparatiisissa edullista tarjoushintaa, mutta silti pitkittynyt rantalomailu tuli hyvin kalliiksi.

– On uskomatonta, että saimme tätä lisäaikaa (täällä), Olivia kuitenkin kiitteli.

Aluksi vaikutti siltä, että Olivia ja Raul joutuisivat käyttämään loman maksamiseen säästöjään, joilla heidän piti ostaa oma asunto. Malediivien paikallishallinto kuitenkin lupasi osallistua lomamatkan kustannuksiin "suurelta osin".

Kotimatkalennon lippujen hinta kuitenkin on vielä mysteeri.

– Kaikki sanovat, että haluaisivat olla jumissa trooppisella saarella, kunnes he oikeasti ovat aidosti jumissa. Jumissa oleminen vain kuulostaa hyvältä, koska tiedät, että voit lähteä, Olivia sanoo.

Netissä kritiikkiä "söpölle tarinalle"

Moni artikkelin lukenut on tuntenut hääparin sijaan sääliä lomakohteen työntekijöitä kohtaan.

– Haluan todella lukea tästä artikkelista version, jossa haastatellaan lähinnä lomakohteen henkilökuntaa, koska voitteko kuvitella sitä, että olisitte jumissa töissä ja kaukana perheestänne, koska joku pari on häämatkalla, kat chow ihmettelee Twitterissä.

– Eikö tälle parille tullut mieleen, että he voisivat lakata käyttäytymästä kuten vieraat? Marc Love ihmettelee.

–Artikkeli vain esittää kuin tämä olisi söpöä, eikä tunnusta mitenkään sitä, että henkilökunnalla voisi olla joitain ajatuksia tämän parin "hemmottelusta", Dinah kirjoittaa.

Somekansa vaatii artikkelia, joka katsoo tilannetta työntekijöiden näkökulmasta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Osa keskustelijoista kuitenkin huomauttaa, ettei kyseessä ollut varakas pari, vaan vastanainut pariskunta, joka päätti hieman tuhlailla häidensä kunniaksi. Osa myös uskoo, ettei henkilökunta edes mahdollisuuden saatuaan uskaltaisi puhua tuntemuksistaan, koska pelkää potkuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja