Viiden minuutin tunnevyöry hotellihuoneessa: Ampumahiihdon supertähti tajusi, mitä oli tapahtunut – "Itkin kuin pikkulapsi"

Tiril Eckhoff voitti ensimmäistä kertaa urallaan ampumahiihdon naisten maailmancupin kokonaiskilpailun. Sen tiedostaminen sai norjalaisen supertähden purskahtamaan kyyneliin hotellihuoneeseensa astuessaan.

Ampumahiihdon maailmancup-kausi päättyi sunnuntaina, jolloin Eckhoff sijoittui seitsemänneksi yhteislähtökilpailussa Östersundissa. Hän oli kuitenkin varmistanut maailmancupin kokonaisvoittonsa jo viikkoa aiemmin Nove Mestossa, kun hän juhli takaa-ajossa kauden 12. ykkössijaansa.

Eckhoff kertoi Norjan TV 2:lle, että tunteet maailmancupin kokonaisvoitosta pääsivät valloilleen ja ymmärrys tapahtuneesta iski tajuntaan vasta, kun hän suuntasi hotellihuoneeseen Tshekissä yksin.

– Ollakseni täysin rehellinen itkin viisi minuuttia kuin pikkulapsi, kun astuin hotellihuoneeseen. Olin onnellinen. Nyyhkytin viisi minuuttia. Sitten puhuin poikaystävälleni, vanhemmilleni ja niille, jotka olivat tehneet valtavan määrän töitä, jotta menestyisin. Se oli yksinkertaisesti koskettavaa. Olin niin väsynyt ja onnellinen, Eckhoff kuvaili.

Eckhoff valotti samassa haastattelussa myös, miten hän aikoi kokonaisvoittoaan juhlistaa.

– En ole juonut alkoholia nyt vuoteen. Ajattelin ottaa ehkä lasillisen, hah! Olen myös ostanut itselleni mehulingon, odotan innolla sen käyttämistä.

30-vuotias Eckhoff voitti tällä kaudella maailmancupin kokonaiskilpailun ohella pikakilpailu- ja takaa-ajocupit. Edellisellä kaudella hän oli voittanut takaa-ajocupin ja sijoittunut kokonaiscupissa toiseksi.

Eckhoffilla on peräti kymmenen maailmanmestaruutta, joista kolme on henkilökohtaisilta matkoilta. Olympiakultaa hän on saavuttanut Sotshissa 2014 sekaviestissä.

Lue myös:

    Uusimmat