Mari Ederin vaikea kausi päätökseen – summaus haikealla äänellä

Mari Ederin vaikea kausi päättyi, kun ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonlopun avanneessa pikakisassa perjantaina ei auennut paikkaa lauantain takaa-ajoon. Eder oli Östersundin sprintissä 63:s.

Ederin kauteen mahtui kahdeksan pistesijaa maailmancupissa, parhaana 15:s sija Hochfilzenin sprintissä joulukuussa. Kahdenkympin kärkeen Eder ylsi lisäksi vain Nove Mestossa oltuaan 18:s pikakisassa 6. maaliskuuta.

Eder kertoo miettineensä menneiden kausien sijoituksia.

– Kaudella 2012–13 olin ensimmäisen kerran top-kympissä (maailmancupissa), ja sen jälkeen olen pystynyt suoriutumaan kymmenen kärkeen (kun ollut terveenä kauden). Että tuloksellisesti siis huono kausi, Eder kertoi puhelimitse Östersundista.

Huonoon kauteen ei ole löytynyt syytä.

– Hiihtovauhtia puolen minuutin päässä kärjestä, mutta ei tule tulosta, kauden eteen ja sen mittaan kovasti töitä paiskinut ja kaudesta parempaa odottanut Eder ihmetteli vielä ääni haikeana.

Suomalaisonnistuja kauden viimeisessä sprintissä oli Suvi Minkkinen, joka otti kolmannen kerran tällä kaudella cup-pisteitä sijoituttuaan 36:nneksi.

Minkkinen totesi, ettei fiilis ollut mikään paras ennen kisaa.

– Tuntuu että viimeisiä mehuja puristellaan ulos näin kauden lopussa. Siitä huolimatta yksi parhaista hiihdoista tällä kaudella, ja toinen sprintti putkeen nolla-ammunnalla, Minkkinen totesi.

"Olipa se rankka reissu"

Suomalaisia verotti rankan kauden loppumetreillä ikävästi ruokamyrkytys: Erika Jänkä ei startannut lainkaan, ja miesten kisan jälkeen niin Tero Seppälä (45:s) kuin myös Tuomas Harjula (88:s) valittelivat "vessassa ramppaamista".

– Olipa se rankka reissu. Viime yönä jonkun sortin ruokamyrkytys iski meidän hotelliin, ja minä olin yksi niistä, joka siitä kärsi. Ei ole neljän jälkeen tarvinnut muuta kuin vessassa rampata, niin kyllä oli aika voimaton mies. Ei tuolla ladulla jaksanut kyllä hiihtää sitten alkuunkaan, Seppälä kertoi tiedotteessa.

Lauantain takaa-ajoissa nähdään suomalaisista vain Minkkinen ja Seppälä.

– Koitetaan saada tämä mahakipu pois ja kerätä voimia, Seppälä päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja