Hiihtosuuruus Stina Nilsson onnistui cup-debyytissään – vain yksi sakko ja heti cup-pisteille

Ampumahiihtoon vuosi sitten vaihtanut ruotsalainen maastohiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson saavutti perjantaina merkkipaalun uudella urallaan. Hän oli ensimmäisen kerran mukana maailmancupin kilpailussa, ja riemua lisäsi yltäminen heti myös cup-pisteille. Nilsson oli 26:s maailmancupin finaaliviikonlopun Östersundissa avanneella naisten pikamatkalla.

– Mahtavaa, olen superiloinen, olipa hauskaa, Nilsson riemuitsi kisan jälkeen.

Pyeongchangin olympialaduilla 2018 sprinttikultaa voittanut ja maastohiihdossa myös kaksi MM-kultaa ottanut Nilsson, 27, oli perjantaisen sprinttikisan 30. nopein hiihtäjä, mutta ampumapenkalla tuli vain yksi sakko. Eroa kisan voittaneeseen Norjan Tiril Eckhoffiin jäi vain vajaa minuutti, ja tuloslistalla taakse jäi muun muassa Ruotsin ykköstähti Hanna Öberg.

Nilsson totesi, ettei oikein voinut edes unelmoida näin hyvästä maailmancup-debyytistä.

– Jos vertaan itseäni ampumahiihtäjänä siihen, mitä olin kauden avauksessa Idressä (marraskuussa), kyseessä on kaksi täysin erilaista ampumahiihtäjää. Tunsin oloni erityisen keskittyneeksi ja halusin todella suoriutua hyvin.

– Tiedän, että tässä mennään kaksi askelta eteenpäin ja yksi taaksepäin, kolme eteenpäin ja kaksi taaksepäin. Vaihtelua tulee, eikä kisaa ennen koskaan tiedä kuinka käy. Mutta tiedän senkin, että kun menee hyvin, niin myös penkalla voi mennä todella hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat