Ampumahiihtotähdellä karmaiseva valmistautuminen MM-kilpailuihin: "Meni päin helvettiä – tuntui kuin olisin kaivanut omaa hautaani"

Ampumahiihdon Östersundin MM-kilpailuissa kahdesti mitalia juhlinut Norjan Tiril Eckhoffin valmistautuminen kisoihin meni karmeasti pieleen. Hän kertoi kokemuksistaan norjalaismedia VG:lle.

Eckhoff oli viimeisissä, MM-kisoja edeltäneissä Soldier's Hollowin maailmancupin kilpailuissa sijoilla 41. ja 42. Hän sai yhteensä 12 sakkokierrosta. Norjalainen otti kilpailujen jälkeen itselleen viikon vapaata löytääkseen itsensä. 

– Se avasi silmäni, sillä minusta oli tuntunut, kuin olisin kaivanut omaa hautaani. Sen jälkeen sain paljon tukea ympärillä olevilta ihmisiltä, jotka auttoivat minua löytämään uskon itseeni, Eckhoff kertoo.

Hän sanoo, että edellisestä kerrasta on aikaa, kun hän on tuntenut iloa kilpaillessaan. Nyt tilanne on kuitenkin eri. 

– Ilo katoaa, kun olet tuollaisilla sijoituksilla, sillä tiedän, että minulla on valtaisa potentiaali. Se on turhauttavaa nähdä kaiken menevän päin helvettiä. Silloin, kun tiedät tehneesi paljon, etkä saavuta siltikään mitään, luulet, että ihmiset ympärilläsi turhautuvat puolestasi. Silloin trendin kääntäminen on erittäin vaikeaa, Eckhoff sanoo.

– Ihmiset puhuvat henkisistä ongelmista, mutta se ei ratkaise kaikkea. Usein on kyse ajoituksesta ja ammunnan tekniikasta, Eckhoff toteaa.

Eckhoff on voittanut Östersundissa takaa-ajon hopeaa ja sekaviestin kultaa. 

Lue myös:

    Uusimmat