Alkuromahduksen jälkeen maailmancupia dominoinut Tiril Eckhoff haukkuu Kontiolahden olosuhteet: "Hyvin synkkä ja harmaa paikka"

Norjalainen ampumahiihtotähti Tiril Eckhoff on viime aikoina ollut täysin pitelemätön ampumahiihdon maailmancupissa. Kauden avaus Kontiolahdella oli kuitenkin vaikea.

Torstaina Eckhoff juhli jälleen voittoa, kun hän jätti Italian Dorothea Wiererin vajaan kymmenen sekunnin päähän Oberhofin pikakilpailussa.

Voitto oli Eckhoffille viides kuudessa viime kilpailussa. Kaikkiaan norjalainen on juhlinut voittoa tällä kaudella kuudesti.

Alkukausi oli kuitenkin haastava. Kontiolahden maailmancup-avauksessa Eckhoff vajosi maailmancupin pisteiden ulkopuolelle. Kahdesta ensimmäisestä kilpailusta tuloksena olivat sijat 67 ja 43.

Nyt Eckhoff on avannut alkukauden tuntemuksiaan norjalaisen Dagbladetin haastattelussa. Kauden alku tiukassa koronakuplassa, jossa ihmisten väliset kontaktit on rajattu minimiin, oli norjalaiselle erittäin vaikea. Myös Kontiolahden olosuhteet joulukuun alussa järkyttivät.

– Kontiolahti on hyvin synkkä ja harmaa paikka. Olosuhteet olivat erikoiset. Olimme paljon hotellihuoneessa. Kaikki olivat kauhistuneita ja vain istuivat huoneessaan. Se ei ollut unelmaelämää, Eckhoff sanoo Dagbladetille.

– Oli masentavaa istua hotellihuoneessa haarukoimassa ruokaa. Se oli outoa ja todella erilaista.

Samaan aikaan Norjan maastohiihtomaajoukkue ilmoitti vetäytyvänsä maailmancupista Rukan viikonlopun jälkeen. Eckhoff kertoo ajatelleensa, pitäisikö hänen toimia samoin. Keskustelu läheisten ystävien ja perheen kanssa sai hänet kuitenkin toisiin ajatuksiin. 

Päätös jatkaa kiertueella kannatti, sillä norjalainen on noussut maailmancupin kokonaiskisan pisteissä jo toiseksi. Voitot seuraavat toistaan.

Eckhoff kertoo Dagbladetille olevansa hyvin tunteellinen ihminen.

– On ihmeellistä, kuinka suuri merkitys sosiaalisilla suhteilla on. Kun maastohiihtäjät tekivät täysin erilaisen ratkaisun kuin ampumahiihtäjät, sitä oli vaikea hyväksyä. Tuntui oudolta, että me kilpailimme, mutta maastohiihtäjät eivät.

Ampumahiihtäjät pääsivät koronakuplastaan parin viikon lomalle Hochfilzenin kilpailuiden jälkeen ennen joulua. Sitten oli edessä taas paluu tiukasti määriteltyyn kuplaelämään Oberhofissa.

Eckhoff sanoo kaiken menneen tällä kertaa paremmin kuin Kontiolahdella, kun kuplaelämä alkoi. Myös upealla menestyksellä on ollut vaikutuksensa mielialaan.

– Olin henkisesti paremmin valmistautunut, joten se ei ollut ongelma. Kaikki on myös mennyt niin järkyttävän hyvin täällä Oberhofissa.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu perjantaina Oberhofissa miesten viestillä. Naisten viesti hiihdetään lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja