Mainos

Viiden lapsensa kanssa matkustanut Laura poistui lentokoneesta – ei saanut palata hakemaan nukkuvia lapsiaan

Viiden lapsen äiti kertoo For Every Mom -sivustolla lentomatkasta, joka ei todellakaan sujunut ongelmitta.

Pienten lasten kanssa matkustaminen ei aina ole helppoa, varsinkaan jos lapsia on viisi. Viiden lapsen äiti Laura Wolf arveli tunnin mittaisen lentomatkan olevan lasten kannalta helpompi vaihtoehto kuin 11 tunnin automatka. Lento ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

Wolf oli matkalla äitinsä luokse viiden alle 8-vuotiaan lapsensa kanssa. Lentokoneeseen noustuaan hän huomasi, että lasten istumapaikat eivät suinkaan olleet vierekkäin, vaan paikat oli sijoiteltu miten sattuu.

Perheen kaksivuotias kuopus oli sijoitettu samalle penkkiriville kahden ventovieraan kanssa. Myös 4-vuotiaan lapsen paikka oli sijoitettu tuntemattomien viereen. Kaksi vanhinta poikaa oli sentään sijoitettu äitinsä viereen istumaan.

Wolf pyysi saada vaihtaa paikkoja, mutta matkustajat eivät suostuneet vaihtoon. Wolfin mukaan lentokoneen henkilökunnastakaan ei ollut apua. Lopulta hän sai oman paikkansa vaihdettua lähelle penkkiriviä, jossa hänen nuorimmaisensa istuivat vanhempien veljiensä kanssa. 8-vuotias joutui istumaan yksin kauempana.

Lento viivästyi useita tunteja

Lento ei kuitenkaan päässyt lähtemään ajallaan teknisen vian vuoksi. Matkustajat joutuivat odottamaan koneessa 1,5 tuntia, kunnes he joutuivat poistumaan koneesta. Lähtö viivästyisi vielä seitsemällä tunnilla.

Perhe ei kuitenkaan saanut lastenrattaita ruumasta, ja Wolf joutui viettämään lastensa kanssa useita tunteja kentällä ilman rattaita. Tämän takia kaksivuotias joutui istumaan lattialla sillä aikaa, kun äiti kävi vessassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun lento pääsi vihdoin lähtemään, istumajärjestystä oli sentään saatu muutettua niin, että lapset pääsivät istumaan äitinsä viereen. Lähtö viivästyi kuitenkin vielä 45 minuuttia, ja nuorimmainen kiljui kurkku suorana väsymystään.

Lennon aikana väsyneet lapset nukahtivat ja nukkuivat lopulta koko matkan. Koneen laskeutuessa he olivat edelleen unessa. Wolf sai henkilökunnan ja vanhimman lapsensa avustuksella vietyä nuorimman lapsensa ruumasta tuotuihin rattaisiin, jonka jälkeen hän aikoi palata koneeseen hakemaan loput lapsistaan.

Lentoemäntä ei kuitenkaan suostunut päästämään häntä takaisin koneeseen. Ei, vaikka puolet hänen lapsistaan oli vielä siellä. Se on vastoin sääntöjä, Wolfille vastattiin.

Lopulta henkilökunta joutui tuomaan Wolfin lapset ja kaikki perheen matkatavarat koneesta ulos, kun kukaan ei tullut maininneeksi äidille, että koneeseen ei saa enää palata, jos sieltä ehtii poistua.

Myöhemmin hänelle selvisi, että koneen kapteeni olisi ollut se taho, jonka puoleen tilanteessa olisi kannattanut kääntyä.

– Täytyypä pitää tämä mielessä, mikäli enää ikinä uskaltaudun lentokoneeseen viiden lapsen kanssa, hän toteaa.

***

2:15

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja