Mainos

Vihtiläisen koulun oppilaille kerrottu 8-vuotiaan koulutoverin kuolemasta – "Osa oppilaista jäi kotiin"

Vihdin Kirkkoniemen koulupäivä alkoi tänään surullisissa merkeissä. Pääkoulun Pappilanpellon koulun rehtorin Jarmo Annalan mukaan oppilaille kerrottiin tänään koulutoverinsa menehtymisestä liikenneturmassa.

– Aloitimme päivän käymällä läpi tapahtumaa ja sen herättämiä surullisia ajatuksia ja mietteitä. Koululla on ollut tänään kriisiryhmä, joka tarjoaa apua tarpeen mukaan yksittäisille oppilaille tai asiaa voidaan käydä läpi pienryhmissä, kertoo Annala.

Annalan mukaan heillä ei ole onneksi koskaan tapahtunut vastaavaa, mutta apuna on opetushallituksen ohjeet tällaisten tapahtumien varalle.

– Oppilaat ovat tulleet pääsääntöisesti normaalisti kouluun – vain muutamat yksittäiset oppilaat ovat jääneet kotiin. Tarpeen mukaan kriisiryhmä jatkaa myös huomenna avun tarjoamista koulussa. Koululaisilla on ensi viikko syyslomaa, lisää Annala.

1:21

Ei muutoksia koulukyydityksiin

Annalan mukaan liikenneturman vuoksi ei ole tehty muutoksia koulukyydityksiin.

– Kerroimme koulussa tapahtuneesta kuolemantapauksesta jo eilen vanhemmille sähköisellä viestillä. Viestissä emme yksilöineet oppilasta tai edes luokkaa, kertoo Annala.

Poliisin tutkimukset etenevät kuulusteluilla

Vihdin surmatutkintaa johtavan komisario Sami Karin mukaan kuulustelut etenevät hitaaseen tahtiin.

– Tarkennamme nyt tapahtumien kulkua suullisilla kuulusteluilla. Samaan aikaan tekninen tutkinta etenee, ja siitä tulee myös lisää tietoa. Minulla ei ole tässä vaiheessa uutta kerrottavaa, toteaa Kari.

Kari kertoo, että paikan päällä on käynyt myös onnettomuustutkintalautakunta, joka tutkii kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.