Mainos

Miten koulutyö jatkuu Nurmijärvellä, kun kaksi koulua paloi? "Onhan tämä todella järkyttävä tilanne"

3:06

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelän mukaan lauantaina ja tänä aamuna paikkakunnalla sattuneet koulupalot ovat valtava isku koko kunnalle. Siksi Nurmijärvellä varaudutaan tarjoamaan kriisiapua järkyttyneille kuntalaisille.

Mäkelän mukaan tragedia on paikkakunnalla kokoluokaltaan ennennäkemätön.

– Onhan tämä todella järkyttävä tilanne. Olemme varautuneet myös kriisiapuun oppilaille, henkilökunnalle ja vanhemmille, sillä tämä koskettaa niin monia ihmisiä meidän kunnassamme, hän kertoo. 

Tulipalon sammutusoperaatio on edelleen kesken Valkjärven puukoululla. Nurmijärven kunta tiedotti hetki sitten, että koulu saa väliaikaiset väistötilat läheiseltä Uotilan koululta.

– Todennäköisesti koulutyö jatkuu siellä tämän viikon.

Mäkelän mukaan puukouluilla on ollut syksystä alkaen tehostettu vartiointi. Lauantain koulupalon jälkeen vartiointia on tehostettu entisestään, ja tehostus jatkuu edelleen.

Positiivinen henki säilyy

Viime lauantaina tulipalon kohteena olleen Lepsämän alakoulun opiskelijat jatkavat tämän viikon omassa koulussaan. Koulun rehtori Marjut Tenkasen mukaan väistötiloja tullaan kuitenkin etsimään.

– Kolme luokkaa on poissa käytöstä. Vielä on vaikeaa sanoa, miten tilojen puute vaikuttaa käytännössä koulutyöhön, hän toteaa.

Hänen mukaansa oppilaat ja heidän vanhempansa ovat kuitenkin olleet tapahtumasta huolimatta positiivisella mielellä.

– Ei mitään ongelmaa. Lapset ovat tietysti kyseleväisiä ja huoltajat ovat mukana tukemassa ja joustamassa. Nyt vaan väistötiloja hakemaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja