Mainos

Vihreillä toiveikas tunnelma

Vihreät odottavat ääniosuutensa kasvavan ääntenlaskun edetessä. Puolueen puheenjohtaja Tarja Cronberg näyttää putoavan eduskunnasta

Vihreiden vaalivalvojaisissa oli alkuillasta toiveikas tunnelma. Vihreiden 6,5 prosentin osuus ennakkoäänistä tyydytti puolueen aktiiveja. Neljä vuotta sitten puolue keräsi eduskuntavaaleissa ennakkoäänistä 5,8 prosenttia.

Vihreät ovat perinteisesti saaneet leijonanosan äänistään vaalipäivänä.

- Erittäin hyvä osuus ennakkoäänistä. Viimeaikaiset galluptulokset eivät olleet katteettomia, vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala kertoi viitaten Taloustutkimuksen loppuviikosta julkaisemaan vaalikyselyyn, joka sai vihreiden kannatukseksi 9,7 prosenttia. Viime eduskuntavaaleissa vihreät sai äänistä 8,0 prosenttia.

Myötätuulen taustalla ovat Hautalan mielestä ajattomat teemat. Kansalaiskeskusteluksi äitynyt puhe ilmastonmuutoksesta on ollut vihreiden asialistalla pitkään. Puolueen ajama kansalaispalkka on herättänyt ajatuksia puolesta ja vastaan, mutta ei ole ainakaan jättänyt ketään politiikkaa seuraavaa kylmäksi.

- Vaaliteemamme ovat herättäneet keskustelua. Meillä on ollut konkreettisia avauksia sosiaaliturvan kehittämiseksi, Hautala sanoi.

Cronberg putosi eduskunnasta

Pohjois-Karjalan vaalipiirissä ehdolla ollut vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg menetti paikkansa eduskunnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.