Vihreiden Aalto Ylellä: On vastuutonta käyttää jännitteitä oman politiikkansa kantorakettina

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto tuomitsee vihapuheen ja sen synnyttämien jännitteiden käyttämisen politiikan välineenä. Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että jotkut poliitikot pyrkivät käyttämään jännitteitä oman politiikkansa kantorakettina.

– Se ei ole hyväksyttävää. Tämmöisillä asioilla ei pidä leikkiä eikä tehdä omaa politiikkaa. Se on täysin vastuutonta, Aalto sanoi.

Aallon mukaan suomalaista maltin yhteiskuntaa ei vie eteenpäin se, että lähdetään jakamaan kansakuntaa, lisäämään jännitteitä ja heittämään bensaa liekkeihin. Hän sanoi vastustavansa kaikkea vihapuhetta, joka kohdistuu toisia ihmisiä ja ihmisryhmiä kohtaan.

– En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa tässä yhteiskunnassa, en siihen yllyttämistä, en toisten ihmisten uhkaamista enkä aktiivista solvaamista ja sitä, että lietsotaan jännitteitä.

Aalto ei vastannut kristallinkirkkaasti kysymyksiin virkavallan vastustamisesta tai siitä, auttaisiko hän itse laittomasti maassa olevaa. Hänen mielestään ihmisten tilanteet ja taustat pitäisi tuntea. Virkavaltaa ei saa vastustaa väkivalloin, mutta passiiivinen vastarinta, kuten maassa istuminen on hänen mielestään hyväksyttävää.

Virkavallan aktiivinen vastustaminen on Aallon mielestä huomattavasti tulkinnanvaraisempi asia. Kansalaistottelemattomuudessa kannattaa käyttää omaa harkintaa, hän sanoi.

Perussuomalaiset ei sovi samaan hallitukseen

Aalto sanoi myös, että vihreät ei mahtuisi samaan hallitukseen Jussi Halla-ahon vetämän perussuomalaisten kanssa. Hänen mukaansa perussuomalaisten linjaukset perus- ja ihmisoikeuksista, maahanmuutosta, turvapaikanhakijoista ja etenkin talouskysymyksistä ovat kaukana vihreiden näkemyksistä. Hänen mielestään Halla-ahon talouspoliittinen linja on hyvin oikealla.

– Perussuomalaiset tiputan pois mahdollisista hallituskumppaneista. Kaikkien muiden kanssa voidaan asiat edellä käydä keskustelua, mutta se riippuu ihan asiakysymyksistä, Aalto sanoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat