Mainos

Vihreät: Suomalaisia varoitettava Ruotsin tietoturvariskeistä

Vihreiden mielestä kansalaisia ja yrityksiä pitäisi varoittaa Suomessa niistä riskeistä, mitä Ruotsiin suuntautuvaan tai sen kautta kulkevaan tietoliikenteeseen sisältyy.

Puolue odottaa myös, että Suomen hallitus esittäisi "erittäin painokkaan huolestuneisuutensa" Ruotsin hallitukselle siitä, että siellä tapahtuva valvonta uhkaa kohtuuttomalla tavalla suomalaisten yritysten ja yksityishenkilöiden tietosuojaa.

Vihreän liiton puoluehallitus arvostelee tänään antamassaan kannanotossa Ruotsissa kesällä voimaan tullutta lakia, joka sallii puolustusvoimien radiolaitoksen seurata rajat ylittävää tietoliikennettä, kuten puheluita ja internetliikennettä.

Seurannan mahdollistamista on perusteltu lähinnä terrorismin torjumisella, mutta laki ei vihreiden mukaan aseta selkeitä rajoja tiedustelulle. Valtaosa Suomen viestiliikenteestä ulkomaille kulkee Ruotsin kautta.

Vihreiden varapuheenjohtajan Jyrki Kasvin mielestä Ruotsin kautta kulkeva tietoliikenne on pyrittävä salaamaan, ellei tilanteeseen tule muutosta. Kasvin mielestä olisi syytä tutkia myös mahdollisuudet perustaa Ruotsin kokonaan ohittava tietoliikenneyhteys.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja