Mainos

Vihaviestejä, nimittelyä ja menetettyjä yöunia – "Työ parjatuissa yrityksissä on myös antoisaa"

1:15:08

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten eniten vihaamat yritykset ovat kaivosyhtiö Talvivaara, pankkikonserni Nordea ja elintarvikeyritys Nestle.

Jos Suomessa valmistettaisiin tupakkatuotteita, ne saattaisivat olla myös listalla mukana. Turkistarhaus ei myöskään saa kaikilta suitsutusta osakseen.

Viestintäjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä on harvinainen uranainen siinä mielessä, että hän on hakeutunut kahden tunteita herättävän toimijan palvelukseen: tupakan ja turkistarhauksen.

Mononen-Mikkilä on työskennellyt 2,5 vuotta tupakkayhtiö Philip Morris Finland Oy:ssä, aiemmin hän toimi peräti 18 vuotta viestintätehtävissä Turkistuottajat Oyj:llä.

Mononen-Mikkilä perustelee työpaikkavalintojaan lähinnä haasteellisuudella ja oppimisen halulla.

– Voi sanoa, että nämä kaksi työpaikkaa ovat olleet viestinnällisesti haasteellisimpia tehtäviä, mitä vain voi olla. Joka päivä olen joutunut pistämään itseäni alttiiksi ja oppimaan jotain uutta. Niissä on myös joutunut miettimään sanojaan tarkasti, hän sanoo. 

Nykyistä työpaikkaansa tupakkayhtiössä Mononen-Mikkilän ei monestikaan ole tarvinnut selitellä. Sen sijaan turkisala herätti aikoinaan monissa ihmisissä jopa pelottavaa, silkkaa vihan tunnetta.

– Jouduin ihan henkilökohtaisen vihan kohteeksi. Silloin ei some-maailma ollut sellainen kuin nykyään, mutta sain paljon vihapostia. Ihan henkilökohtaista ja ihon alle käyvää vihaa, minua haukuttiin esimerkiksi murhaajaksi. Niiden takia menetin joskus ihan yöunianikin, joten se oli hirvittävän raskasta.

Epäluulo ei mene enää ihon alle

Mononen-Mikkilä otti asian raskaasti myös turkiseläinten kasvattajien ja heidän perheidensä puolesta. Nykyään kansanvälisessä tupakkayhtiössä työskennellessään hän ei ole kokenut mitään vastaavaa. Suuressa yrityksessä myös selusta on vankempaa.

– Kansainvälisen yrityksen palveluksessa tilanne on ihan toisenlainen. Tupakkateollisuutta kohtaan tunnetaan epäluuloja ihan ymmärrettävistä syistä ja minun tehtäväni on niitä epäluuloja omalla toiminnallani ja teoillani helpottaa,  mutta epäluulo ei mene enää ihon alle, Mononen-Mikkilä kuvaa.

Savutonta Suomea rakentamassa?

Tupakointi ei ole enää kovinkaan trendikäs ilmiö Suomessa. Mononen-Mikkilä kertoo, että tupakkateollisuudessa asioiden todellisuus näkyy hyvin selvästi, kun tupakointi vähenee koko ajan erityisesti läntisessä maailmassa. Suomikin pyrkii savuttomaksi vuoteen 2030 mennessä.

– Me katsomme, että me olemme oikeastaan mukana rakentamassa tätä savutonta Suomea, koska olemme ottaneet painopistealueeksi savuttomien tuotteiden kehittämisen. Koemme, että se on meille elinehto ja kerromme näistä asioista hyvin avoimesti, tupakkayhtiö Philip Morris Finland Oy:n Mononen-Mikkilä kertoo.

Yksi tällainen suurelle yleisölle tuttu savuton tuote on sähkötupakka. Juuri savu on Mononen-Mikkilän mukaan suurin tupakasta aiheutuva terveysriski.

– Meillä pitää jatkossa olla tuotteita, jotka ovat vähemmän haitallisia terveydelle, sillä en usko, että Suomi kykenee täysin savuttomaksi vielä vuoteen 2030 mennessä, Mononen-Mikkilä perustelee.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.