Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vihaatko korianteria? Sille on tieteellinen syy

Shutterstock
Julkaistu 18.07.2013 19:08

Tutkijat ovat löytäneet yhteyden genetiikan ja korianterivihan välillä.

Tutkijat ovat etsineet kauan ratkaisua monien voimakkaaseen vihaan korianteria kohtaan. Syy piilee mitä ilmeisimmin kahdessa geenimuunnoksessa, joista voimakkaampi on hajuaistiin linkitetty geeni.

Tutkimukseen osallistuneilta noin 30 000 henkilöltä kysyttiin, maistuuko korianteri heidän mielestään maukkaalta, vai onko maku saippuainen. Koeryhmältä tiedusteltiin myös, onko korianterin maku hyvä vai huono.

Vahvin muunnos löytyi tuoksuja aistivista hajureseptoreista, joiden geeni OR6A2 oli erityisen herkkä korianterin makua aiheuttavalle aldehydille. Tutkijoiden mukaan noin puolella eurooppalaisista on tuplamäärä kyseistä geeniä, ja heistä noin 15 prosenttia aistii korianterin maussa saippuaisuutta. Kuitenkin he, joilla ei geeniä ole, aistivat saippuaista makua 11,5 prosentin verran.

Tutkimuksen johtajan Nicholas Erikssonin mukaan korianterivihasta on mahdollista päästä eroon altistamalla itseään korianterille useammin. Erinomaisesti tarkoitukseen käy vaikkapa korianteripesto, jonka valmistat yksinkertaisesti korvaamalla basilikanlehdet korianterilla.

Lähde: Huffington Post

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Etkö pidä kukkakaalista? Syy voi löytyä syljestäsiTiesitkö? Korianterin vihaajille on olemassa oma tukiryhmänsä ja juhlapäivänsä – yksi asia yhdistää vihaajiaVielä ehdit vihata! Tänään on kansainvälinen vihaan korianteria -päivä, ja sadattuhannet ihmiset julistavat: "Korianteri on p***aa"Sitruunan haistaminen saa ihmisen tuntemaan olonsa hoikaksi: "Sitä voisi käyttää lisäämään itsevarmuutta" Haluatko taltuttaa himon roskaruokaan? Tutkimus suosittelee tätä kahden minuutin kikkaaHimoitsetko kahvia vai teetä? Tutkimus löysi yhteyden geenien ja suosikkijuoman väliltä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:20
    Työelämä

    Tunna Milonoff häpesi uupumistaan: "Luulin, että minulla on jokin muistisairaus"

  • 17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 15:37
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Clas Ohlsonilta? Älä käytä!

  • 14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 13:14
    Ruoka

    Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!