Mainos

Viestintävirasto: Yrityspuhelujen hintoja laskettava

Viraston mukaan hinnat ovat pysyneet muuttumattomina kymmenkunta vuotta, vaikka matkapuheluidenkin hinnat ovat laskeneet.

Viestintävirasto vaatii operaattoreita alentamaan yritysnumeroihin soittamisen hintoja. Operaattorit ovat viraston vaatimuksesta aloittaneet neuvottelut tukkuhintojen alentamiseksi, ja virasto vaatii muutosta myös loppuhintoihin.

Viraston mukaan kilpailu ei yritysnumeroiden hinnoittelussa nykyisellään toimi. Hinnat ovat säilyneet muuttumattomina 1990-luvulta lähtien, vaikka muiden matkapuheluiden hinnat ovat huomattavasti laskeneet.

Nykyisin tyypillinen hinta matkapuhelimesta valtakunnalliseen yritysnumeroon soitettaessa on lähes 30 senttiä minuutissa, kun soittaminen matkapuhelimesta tavalliseen kiinteän verkon numeroon maksaa 7-8 senttiä minuutissa.

Viraston mukaan merkittävin ongelma yritysnumeroihin soittamisen hinnoittelussa on malli, jossa yritykselle numeron myynyt teleyritys määrää numeroon soittamisen hinnan. Kun hinnan määrittää yrityksen käyttämä operaattori, kannusteet hintakilpailuun ovat hyvin pienet.

Virasto on lähettänyt yrityksille kirjeen, jossa niiltä pyydetään kesäkuun puoleenväliin mennessä tietoja muun muassa siitä, milloin uudet tukkuhinnat otetaan käyttöön ja kuinka nopeasti muutokset tukkuhinnoissa siirtyvät soittajien maksamiin vähittäishintoihin.

Viestintävirasto tutki kevään aikana yritysnumeroihin soittamisen hinnoittelua keräämällä markkinatietoa ja selvittämällä yritysnumeroita käyttäviltä organisaatioilta näkemyksiä puheluiden hinnoittelusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.