Mainos

Viestintävirasto epäilee Soneraa

Soneran epäillään käyttäneen ns. teletunnistetietoja lainvastaisesti, sanoo viestintävirasto.

-

Viestintävirasto on julkaissut tutkimuksensa Soneran puhelutietoja koskevassa jupakassa. Virasto on tutkinut Soneralta saatujen selvitysten sekä matkaviestinnän tunnistamistietojen käsittelyä koskevien lokitietojen avulla mahdollisia tunnistamistietojen käsittelyyn liittyviä väärinkäytöksiä. Viestintävirasto epäilee, että Sonerassa on vuosina 2000-2001 käsitelty eräissä tapauksissa televiestinnän tunnistamistietoja tietosuojalain vastaisesti. Viestintävirasto saattaa ratkaisunsa asiaa jo tutkivan poliisin tietoon.

Viraston mukaan teletoiminnan tietoturvallisuutta ja tunnistamistietojen käsittelyä koskeva ohjeistus on Sonerassa ollut yleisellä tasolla kattavaa. Kuitenkin tietoturvallisuuden hallinnassa ja tunnistamistietojen käsittelyssä on havaittu myös puutteita, jotka virasto velvoittaa yhtiön korjaamaan.

Teleyhtiöiden toimintaa valvova Viestintävirasto ryhtyi selvittämään asiaa sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat kertoi Soneran tietoturvallisuusyksikön urkkineen yhtiön työntekijöiden ja ulkopuolisten puheluita.

Kolmas henkilö pidätetty

Sonera kertoo iltapäivällä pörssitiedotteessaan, että keskusrikospoliisi on ottanut kiinni kolmannen Soneran työntekijän tutkimusten yhteydessä. Pidätetty on myös yhtiön tietoturvallisuusyksiköstä. Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin poliisi pidätti kolmannen henkilön.

Helsingin käräjäoikeus on aiemmin vanginnut kaksi yhtiön tietoturvallisuusyksikön työntekijää, joita epäillään viestintäsalaisuuden törkeästä loukkaamisesta.
(MTV3)

Soneran pörssitiedote aiheesta:
(Talousuutiset 13.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.