Mainos

Vientiluotto valmistautuu euron tuloon

Suomen Vientiluotto valmistautuu euron tuloon. Yhtiö lisää varainhankintaansa EU-maista luodakseen suhteita sijoittajiin ja tehdäkseen itseään tunnetuksi euromarkkinoilla.

Vientiluotto ilmoitti tänään laskevansa liikkeeseen 10 miljardin pesetan eli noin 350 miljoonan markan suuruisen joukkovelkakirjalainan Espanjan markkinoilla. Laina on suunnattu espanjalaisille institutionaalisille sijoittajille kuten vakuutusyhtiöille.

Pesetalaina on Vientiluoton toinen emissio tänä vuonna Espanjaan. Rahoituspäällikkö Ari-Pekka Lätin mukaan Vientiluotto on tähän asti lainannut paljon Japanin markkinoilta, koska sieltä yhtiö on saanut hyvän hinnan. Esimerkiksi kahden viime viikon aikana yhtiö on laskenut liikkeeseen noin 30 miljardin Japanin jenin ja miljardin Etelä-Afrikan randin määräiset lainat.

Euron tulo saa yhtiön nyt keskittymään aiempaa enemmän EU-maiden markkinoille. Euron syntyminen luo Eurooppaan maailman toiseksi suurimmat pääomamarkkinat USA:n markkinoiden jälkeen. Siksi Vientiluotto pyrkii ajoissa luomaan suhteita sijoittajiin sekä tekemään nimeään tunnetuksi euromarkkinoilla.

Vientiluotto hankkii varoja eri markkinoilta Suomen viennin ja investointien rahoittamiseksi. Yhtiön pitkäaikainen varainhankinta kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta on suurempi kuin muiden suomalaisyhtiöiden yhteensä.

Jo vuosia Vientiluotto on kuulunut maailman 50 suurimman lainanottajan joukkoon. Valtio omistaa Vientiluoton kokonaan ja hallitus asettaa vuosittain rajat, joiden puitteissa yhtiö voi varoja hankkia. Tälle vuodelle limiitti on 16 miljardia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.