Mainos

Vienti kasvoi rajusti toukokuussa

Suomen viennin arvo nousi tullihallituksen ennakkotietojen mukaan toukokuussa 25,8 miljardiin markkaan. Vienti kasvoi toukokuussa peräti 37 prosenttia viime vuoden toukokuusta eli uuteen kuukausiennätykseen. Edellinen vientiennätys syntyi viime lokakuussa, jolloin tavaroita vietiin Suomesta ulkomaille 24,2 miljardin markan arvosta.

Kauppataseen ylijäämä kohosi tänään julkistettujen ennakkotietojen mukaan toukokuussa 7,8 miljardiin markkaan. Viime lokakuussa ulkomaankaupan ylijäämä oli 8,2 miljardia markkaa. Tuonnin arvo nousi ennakkotietojen mukaan 18 miljardiin markkaan eli 25 prosenttia suuremmaksi kuin edellisvuonna.

Ulkomaankauppa kasvoi tammi-lokakuussa poikkeuksellisen kovaa vauhtia ja kauppataseen ylijäämä kohosi 8,7 miljardia markkaa suuremmaksi kuin vuosi sitten. Ylijäämä nousi ennakkotietojen mukaan 28,6 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 19,9 miljardia markkaa. Viennin arvo kasvoi ennakkotietojen mukaan vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana lähes neljänneksen eli 24 prosenttia 112,3 miljardiin markkaan.

Tuonnin arvo kasvoi samaan aikaan 18 prosenttia ja kohosi 83,7 miljardiin markkaan. Vienti ja tuonti alkoivat vauhdittua viime syksynä. Kasvu on jatkunut kevään mittaan. Koko viime vuonna vienti kasvoi vain prosentin ja tuonti kaksi prosenttia. Kauppataseen ylijäämä pysyi edellisvuoden ennätystasolla ja oli 56,8 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin ylijäämä oli 0,1 miljardia markkaa suurempi. Viennin arvo kohosi viime vuonna 233,3 miljardin markkaan. Suomen viennin arvo oli viime vuonna kaikkien aikojen suurin. Vuotta aiemmin vienti nousi 229,2 miljardiin markkaan. Tuonnin arvo oli viime vuonna 176,5 miljardia markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 172,3 miljardia markkaa. Tuontikin oli viime vuonna ennätyssuuri.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.