Mainos

Video: Unohtuiko nuorisotakuu hallitukselta? Opiskelijaliitot: johtajuus puuttuu

Nuorisotyöttömyyden ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy on yksi hallituksen nimeämistä kärkihankkeista, mutta opiskelijajärjestöjen puheenjohtajien mukaan vain vähän on näkynyt nuorisotakuu-työssä.

Hallitus on nimennyt nuorisotyöttömyyden hoitoon 10 miljoonaa euroa. Viime vaalikaudella nuorisotakuulle annettiin 60 miljoonaa, eikä nekään riittäneet. Hallituksen yhden kärkihankkeen tavoitteena, että koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten määrä on vähentynyt

Huomenta Suomessa vierailleet Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK:in Hanna Huumonen ja Keskustan Opiskelijaliiton Aleksi Koivisto muistuttavat, että nuorisotakuu on arvovalinta leikkausten keskellä.

– En tiedä miten nämä resurssit kohtaavat nämä kunnianhimoiset tavoitteet, jotka kärkihankkeelle on asetettu. Pitäisi aidosti resurssoida ja ottaa tämä huoli tosissaan, Huumonen toteaa Huomenta Suomessa.

Molemmat korostivat ennalta-ehkäisyä nuorisotyössä.

– Nimenomaan niin, että se palvelurakenne toimii ja vastaa nuorien tarpeita. Nuorisotakuu oli nyt sellainen, että se ei velvoittanut ketään, eikä siitä vastannut kukaan. Se oli kaunis tavoite.

Koiviston mukaan ongelmana oli myös se, että sitä pyöritti kolme eri ministeriötä. Nuorisotyöttömyys ja syrjäytyminen on yhteiskunnassa ongelma, mutta johtajuus asiassa puuttuu.

Katso koko keskustelu artikkelin yläpuolelta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.