Video: Tunnistatko heitä? – Murtovarkaat tumpeloivat keikan eläinlääkärikeskukseen

Tunnistatko heitä? Murtovarkaille kävi köpelösti eläinlääkärikeskuksessa 1:43

Kaksi miestä murtautui Helsingin Eläinlääkärikeskukseen Helsingin Vesalassa viime perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Miehet murtautuivat sisään eläinlääkärikeskuksen tiloihin kello kahdelta yöllä vääntämällä oven kangella auki.

– Todennäköisesti he tulivat lääkkeitä hakemaan. Meillä käy kerran tai kaksi vuodessa tällaisia tapauksia. Edellisen kerran viime syksynä vorot aiheuttivat yli 6000 euron vahingot, kertoo yrityksen toimitusjohtaja, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Jukka Marttila.

Jäivät lukkojen taakse

Tällä kertaa varkaat jäivät ilman saalista, sillä heidän aikansa kului eläinlääkärikeskuksesta ulos pääsemiseen.

– Sisään päästyään he huomasivat, että ovi meni takalukkoon eivätkä he pääsekään ulos. Toinen ehti käydä katsomassa yhtä lääkekaappia vajaan minuutin ajan, mutta mitään he eivät vieneet. Asian ydin unohtui heiltä, kun he jäivät lukkojen taakse, Marttila sanoo.

Eläinlääkärikeskuksessa on hälytysjärjestelmä, josta lähtee ilmoitus suoraan vartiointiyritykselle.

– Vorot varmaan näkivät, kun liiketunnistimet alkoivat vilkkua punaisena ja heille tuli kiire päästä ulos, Marttila arvelee.

Väänsivät oven auki

Miehet ehtivät olla sisällä eläinlääkärikeskuksessa vajaat kymmenen minuuttia. He pääsivät lopulta ulos vääntämällä oven sisäpuolelta kangella auki. Vorot ehtivät ulos vain minuuttia ennen kuin vartija ja poliisipartio saapuivat paikalle.

– Poliisit eivät tavoittaneet miehiä eikä heitä enää näkynyt lähistöllä.

Helsingin Eläinlääkärikeskus julkaisi sunnuntaina omilla Facebook-sivuillaan valvontakamerakuvan, jossa kaksikko näkyy. Jos joku tunnistaa kaksikon, voi siitä ilmoittaa suoraan Helsingin poliisille.

Eläinlääkärikeskuksen henkilökunta aikoo tehdä murtautumisesta rikosilmoituksen poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat