Video: Tehdas roihuaa yhä Kangasalla: "Tämä palo on hankala saada hallintaan" – ikkunat ja ilmastointi kehotetaan sulkemaan lähialueilla

0:24

Tänä aamuna syttynyt elementtitehtaan tulipalo roihuaa Kangasalla. Runsas savu leviää lähialueille ja asukkaita kehotetaan sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto.

Pirkanmaalla pelastuslaitos kehottaa sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon Tursolan alueella, koska seudulla syttyneestä tehdaspalosta leviää runsaasti savua Tursolaan.

Tuleen syttyneessä Suoraman Elementin tehtaassa on runsaasti palavia nesteitä. Välitöntä vaaraa niistä ei pelastuslaitoksen mukaan kuitenkaan ole.

Noin 3 500 neliömetrin kokoisessa rakennuksessa syttynyttä voimakasta tehdaspaloa ei ole saatu hallintaan. Yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä sammuttaa tulipaloa, josta saatiin hälytys Soramontuntie 10:een hieman aamuseitsemän jälkeen.

Tehtaanjohtaja Tommi Heinonen arvioi STT:lle aamukahdeksalta, että tehdas todennäköisesti palaa maan tasalle. Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Salmela vahvisti, että koko rakennus on vaarassa tuhoutua.

– Tämä palo on hankala saada hallintaan. Pyrimme rajaamaan kriittisiä kohteita ja estämään tulen leviämisen rakennuksen ulkopuolelle myös siitä syystä, että tehdas sijaitsee pohjavesialueella, Salmela kertoi ennen aamuyhdeksää.

Päivystävä palomestari kertoi aiemmin aamulla, että tulipalo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Tehtaanjohtaja Heinonen vahvisti, että rakennuksen sisällä palon alkaessa ollut henkilökunta ehti poistumaan ulos vammoitta.

Tuli syttyi tehdaskoneesta

Salmelan mukaan palo sai alkunsa tuotantoon liittyvästä tehdaskoneesta. Heinonen kertoi, että tulipalo syttyi tehdaskoneen hydrauliikasta.

Ilmiliekeissä palanutta tehdasta sammutettiin aluksi rakennuksen ulkopuolelta.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen kuusi sammutusyksikköä ja yhdeksän säiliöyksikköä.

Tehtaan omistava Suoraman Elementti on valmistanut vuosikymmenien ajan betonielementtejä. Yrityksellä on toimipiste Kangasalan lisäksi Lempäälässä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja