Parkanossa roihtuaa suuri tulipalo – "Palo on todella voimakas"

Parkanossa palaa suuri puuteollisuuden tuotantorakennus, pelastuslaitos tiedottaa.

STT kertoo, että poroksi paloi puuverhoiluja tekevän Siparilan Parkanon-tehtaan toinen tuotantorakennus. Siparila arvioi, että omaisuusvahingot ovat kahden miljoonan euron luokkaa.

Kyseessä on Karttiperäntiellä sijaitseva noin 2500 neliön rakennus.

Romahtamisvaara vaikeuttaa sammutustöitä

Pelastuslaitos sai tehtävästä hälytyksen kello kuuden jälkeen aamulla sen jälkeen, kun palohälytys oli tullut vartiointiliikkeelle. Sen saapuessa paikalle iso osa rakennuksen katosta oli jo tulessa ja osa siitä romahtanut.

Palo on levinnyt lähes koko rakennukseen sammutustöiden aikana, ja kattoa on romahtanut lisää pelastustöiden aikana. Pelastuslaitos ei voi tehdä sammutustöitä sisällä rakennuksessa katon romahtamisvaaran vuoksi, mutta pelastuslaitos purkaa kattorakenteita edistääkseen sammutustöitä.

– Palo on todella voimakas, eikä siksi pystytä ennustamaan palon kehittymistä tässä vaiheessa, pelastuslaitos kertoo tiedotteessa.

Sammutustyöt kestävät tunteja

Pelastuslaitos ennakoi kuitenkin kello yhdeksän jälkeen aamulla, että sammutustyöt tulevat kestämään vielä usean tunnun ajan.

Paikalla on noin parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä sammutustoimissa. Pelastuslaitos kertoo pyrkivänsä rajaamaan omaisuusvahinkoja suojelemalla muita rakennuksia ja rakennuksessa kiinni olevia laitteita. Tulipalosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Palon syttymissyy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Juttua päivitetty 9.26: Pelastuslaitos tiedotti tilanteesta lisää.

Lue myös:

    Uusimmat