Mainos

Kangasalan elementtitehtaan palo johtaa yt-neuvotteluihin – vahinkojen arvo satojatuhansia

0:24

Kangasalla Pirkanmaalla elementtitehdas on palanut tulipalossa maan tasalle.

Suoraman Elementin tehtaassa aamuseitsemän jälkeen syttyneen palon liekit sammuivat ennen kello 11:tä, mutta jälkisammutus jatkuu palokunnan mukaan vielä tuntien ajan.

Pelastuslaitos antoi aamupäivällä Tursolan alueelle kehotuksen sulkea asuntojen ikkunat ja ilmanvaihdon, koska palon aiheuttama sankka savu levisi alueelle. Puoliltapäivin pelastuslaitos peruutti kehotuksen, kun savunmuodostus oli laantunut.

Teollisuushallin rajussa palossa ei syntynyt henkilövahinkoja. Rakennuksen sisällä palon alkaessa ollut henkilökunta ehti poistua ulos vammoitta, sanoi tehtaanjohtaja Tommi Heinonen.

Heinonen kertoi puolenpäivän jälkeen, että Kangasalan elementtitehtaan palo johtaa yt-neuvotteluihin sen henkilökunnalle.

– Yt-neuvotteluihin joutuu 20–30 työntekijää, hän kertoi.
Palo aiheutti Heinosen mukaan satojentuhansien eurojen arvoiset vahingot.

– Todennäköisesti kaikki hallissa olleet laitteet paloivat käyttökelvottomiksi.

Suoraman Elementillä on myös toinen toimipiste Lempäälässä. Yt-neuvottelut eivät Heinosen mukaan koske Lempäälän tehtaan työntekijöitä.

Tuli sai alkunsa laitteen hydrauliikasta

Sammutustöitä vaikeutti pelastuslaitoksen mukaan se, että noin 3 500 neliömetrin kokoisessa rakennuksessa oli runsaasti palavia nesteitä.

– Pyrimme rajaamaan kriittisiä kohteita ja estämään tulen leviämisen rakennuksen ulkopuolelle myös siitä syystä, että palokohde sijaitsee pohjavesialueella, kertoi pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Salmela.

Salmelan mukaan palo sai alkunsa tuotantoon liittyvästä tehdaskoneesta. Heinonen kertoi, että tulipalo syttyi tehdaskoneen hydrauliikasta.

Ilmiliekeissä palanutta tehdasta sammutettiin aluksi rakennuksen ulkopuolelta. Paikalle hälytettiin parisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Tehtaan omistava Suoraman Elementti on valmistanut vuosikymmenien ajan betonielementtejä. Johtaja Heinonen sanoi maanantaina, että tätä ennen yrityksellä on ollut tarkoitus "jollain aikataululla" laajentaa toimintaansa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja