Forssan vaaratiedote purettu – varastohallin sammutustyöt jatkuvat myöhään iltaan ja yöhön

Forssassa Kanta-Hämeessä päivällä annettu vaaratiedote myrkyllisen savun vuoksi purettiin hieman ennen kahdeksaa torstai-iltana. Vaaratiedote oli annettu Kiimassuon jätteenkäsittelyalueen lähiseudulle.

Aamupäivällä syttynyt kookas hallirakennus palaa edelleen noin kolmen kilometrin päässä Forssan keskustasta.

– Tilanne on hiukan rauhoittunut, mutta sammutustyöt jatkuvat edelleen. Siellä on aika paljon palavaa massaa ja tilannetta hankaloittaa hallin romahdusvaara. Sammutustyöt jatkuvat myöhään iltaan ja yöhön, Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Paavo Löyttyniemi kertoi.

Seudun asuntoja ei tarvinnut palon vuoksi evakuoida, sillä jätteenkäsittelyalueen välittömässä läheisyydessä ei ole asuintaloja.

– Savunmuodostus on aika runsasta edelleen, mutta palopaikan läheisyydessä ei ole varsinaista asutusta, Löyttyniemi lisäsi.

Tulen leviämisestä muihin rakennuksiin ei ole enää vaaraa, vaikka palavan hallin vieressä sijaitsee toinen iso halli. Palava rakennus tuhoutuu pelastuslaitoksen arvion mukaan täysin. Sortumavaaran vuoksi sitä ei ole voitu sammuttaa kuin ulkopuolelta.

Elektroniikkajätteen varastohalli

Löyttyniemen mukaan peltihallissa palaa elektroniikkajätettä.

– Syttymissyystä ei ole mitään arviota. Tutkinta alkaa, kun sammutus saadaan tehtyä alta pois ja päästään rakennukseen sisälle, Löyttyniemi sanoi.

Hätäkeskus sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta Forssassa kello 10.50. Kanta-Hämeen poliisin mukaan halli on noin 50 metriä pitkä ja 15 metriä leveä.

Palossa ei ole syntynyt henkilövahinkoja, eikä hallissa ollut palon syttyessä sisällä henkilökuntaa. Tulta sammuttamaan hälytettiin Kiimassuontie 89:ään noin 15 pelastuslaitoksen yksikköä.


Lue myös:

    Uusimmat