Saarioisten Valkeakosken tehtaan palo sammutettu – tulessa oli tehtaan palvaamo

Tehtaan tuotanto on toistaiseksi keskeytynyt, mutta palo ei levinnyt tehtaan muihin osiin.

Saarioisten tuotantolaitoksella Valkeakosken teollisuusalueella rasvakeittimestä syttynyt tulipalo on saatu sammutettua. Pelastuslaitoksen mukaan palo levisi tehtaan palvaamoon ja sen kattorakenteisiin.

– Se on sellainen koppi. Palo oli hyvin pienellä alueella, mutta levisi alakerroksesta aina vinttitilaan asti, päivystävä palomestari Risto Salonen kuvailee.

Noin viiden metrin alueella palvaamon ympäristössä oli Salosen mukaan vaara palon leviämisestä. Sivusuunnassa leviäminen saatiin kuitenkin estettyä. Palossa ei sattunut henkilövahinkoja.

Tulessa ollut alue muodostaa vain pienen osan koko tehdasalueesta, mutta laitoksen toiminta on tällä hetkellä pysähdyksissä.

– Aluksi tyhjennettiin koko rakennus, ja jouduimme katkaisemaan sähköt, Salonen sanoo.

Mahdolliset sähkökaapelien vauriot on hänen mukaansa tarkastettava, ennen kuin tehdas voi jatkaa tuotantoa. Vaurioiden vakavuutta Salonen ei osaa arvioida, mutta ne rajoittuvat palvaamoon.

Valkeakosken tehdas valmistaa suuren osan Saarioisten einestuotteista; muun muassa pizzoja, lihapiirakoita ja riisipiirakoita. Alueella sijaitsee myös keskuslähettämö, joka käsittelee kaikki yhtiön tuoretuotteet.

Hälytys palosta tuli puoli yhdeksän jälkeen aamulla. Paikalla oli enimmillään yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Saarioisilta ei vielä puoliltapäivin haluttu kommentoida tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja