Mainos

Video: Tältä näyttää Länsimetrossa nyt – MTV Uutiset mukana koeajossa

1:24

Helsingin seudun liikenteellä (HSL) on valmius aloittaa metroliikenne Espoon Matinkylään heinäkuussa, sanoo toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Tämä edellyttää Rihtniemen mukaan sitä, että Länsimetro saa liikennöinnin tekniseen valmiuteen kesäkuuksi, kuten yhtiö on arvioinut. Lisäksi HSL tarvitsee varman tiedon metron valmistumisajasta viimeistään toukokuun alussa.

Rihtniemen mukaan nykyiset bussilinjat kulkisivat ensin rinnan metron kanssa. Liityntäliikenne käynnistyisi 14. elokuuta samalla, kun siirrytään talviliikenteen aikatauluihin.

Länsimetro Oy:n tavoitteena oli saada liikenne avattua ensin Helsingin Ruoholahdesta Espoon Tapiolaan ja seuraavassa vaiheessa Espoon Matinkylään. Toimitusjohtaja Ville Saksi kertoi Länsimetron koeajotilaisuudessa, että tästä tavoitteesta on luovuttu.

Yhtiö tähtää Saksin mukaan nyt siihen, että tekninen valmius liikenteen aloittamiselle koko Ruoholahti-Matinkylä-välillä on olemassa kesäkuussa.  Helsingin ja Espoon yhdistävää länsimetroa esiteltiin tänään koeajoissa medialle.

Koeajon reitti kulki Tapiolan asemalta Matinkylään, sieltä Lauttasaareen ja takaisin Tapiolaan.

Metroverkko on testausvaiheessa ja kaikkiaan viisi asemaa on testattu yhteiskäytössä. Testit jatkuvat kolmella muulla asemalla. Ratalinjaa tulee 21 kilometriä.

Yhteiskoekäytössä testataan Länsimetron mukaan eri järjestelmien, kuten kiinteistövalvonnan, turva-automaation, palosammutusjärjestelmien ja savunpoiston toimintaa erilaisissa tilanteissa.

Länsimetron odotetaan tulevan käyttöön kesän lopulla, jolloin sen lasketaan palvelevan päivittäin noin 170 tuhatta matkustajaa.

Länsimetron kokonaiskustannusennuste on tällä hetkellä lähes 1,2 miljardia. Kustannukset ovat nousseet alkuperäisestä arviosta noin 337 miljoonalla eurolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.