Mainos

Länsimetro uhkaa taas myöhästyä – HSL varautui korvaavaan liikenteeseen kesään 2018 asti

2:03

Helsingin seudun liikenne (HSL) varautuu Länsimetron aikataulun viivästymiseen entisestään. HSL:n hallitus päätti tänään myöntää toimitusjohtajalle Suvi Rihtniemelle valtuudet korvaavan liikenteen ostamiseksi tarvittaessa ensi vuoden kesään asti.

Valtuudet myönnettiin, koska Länsimetro ei vieläkään ole ilmoittanut, milloin metroliikenne voi alkaa. Länsimetron liikenteen on määrä alkaa 13. elokuuta.

– Tarkemmat tiedot Länsimetro on luvannut toukokuun alkupuolella. Ja tietenkin me varaudumme kaikkiin vaihtoehtoihin, Rihtniemi kertoo MTV Uutisille.

Korvaavalla liikenteellä on tarkoitus varautua myös liikennehäiriöihin, joita uuden metroreitin avaamisesta aiheutuu.

Joulukuussa Länsimetro kertoi, että Tapiolaan olisi tekninen valmius liikennöidä jo huhtikuussa.

1:57

– Tavoitteena on turvata matkustajien matkat kaikissa tilanteissa, hallituksen esityksessä korostetaan.

Korvaavaa liikennettä on luvassa vähintään 15. lokakuuta 2017 asti. Optio korvaavasta liikenteestä voidaan irtisanoa kahden kuukauden irtisanomisajalla. Optioiden käytöstä on päätettävä 22. toukokuuta mennessä.

Alun perin Länsimetron oli tarkoitus aloittaa liikennöinti jo viime syksynä, mutta useat puutteet asemilla ovat pitkittäneet prosessia.

Länsimetron hallitus käsittelee perjantaina kokouksessaan metron aukeamisaikataulua, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville SaksiHS:lle.

– Me tarvitsemme tiedot toukokuun puoliväliin mennessä, miten liikennöimme elokuun puolivälistä eteenpäin, Rihtniemi korostaa.

Puoli vuotta toimitusjohtajana toiminut Saksi kertoo lehdelle yllättyneensä siitä, kuinka paljon työaikaa on mennyt metron ensimmäisen, Ruoholahdesta Matinkylään kulkevan vaiheen ongelmien ratkaisemiseen.

– Ajattelin aluksi, että kakkosvaiheen (Matinkylä–Kivenlahti) uudelleenorganisointi olisi se päätyö, Saksi sanoo HS:ssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.