Mainos

Vihdoinkin! Länsimetron matkustajaliikenne alkaa ensi viikon lauantaina

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL:n ja Helsingin seudun liikenne HSL:n tiedotustilaisuudessa kerrottiin aamulla, että länsimetron matkustajaliikenne alkaa ensi viikon lauantaina.

38:09

– Olemme saaneet metroliikennettä operoivalta HKL:ltä tiedon, että metroliikenne Matinkylään voidaan käynnistää, sanoi HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Ensimmäinen juna metron uudella osuudella lähtee matkaan Espoon Matinkylästä kohti Helsingin Vuosaarta aamulla kello 5.09.

Metroa ajetaan kahdella linjalla, joista toinen kulkee Matinkylästä Vuosaareen ja toinen Espoon Tapiolasta Helsingin Mellunmäkeen. Linjojen yhteisellä osuudella Tapiolan ja Helsingin Itäkeskuksen välillä ruuhka-ajan vuoroväli on 2,5 minuuttia.

Lauantaina 18. marraskuuta Matinkylän, Tapiolan ja Lauttasaaren metroasemilla järjestetään avoimet yleisötapahtumat kello 10-16. Asemille on järjestetty myös oppaita matkustajien avuksi.

HKL jatkaa tulevan viikon aikana metron käyttöönoton valmistelevia töitä. Asemilla tehdään esimerkiksi koneistojen, laitteiden ja järjestelmien tarkastuksia, huoltoja ja koekäyttöjä. Samoin koeajot koko metrolinjalla jatkuvat varsinaisen matkustajaliikenteen alkuun saakka. 

– Riskiä ei kuitenkaan enää ole siitä, että liikennettä ei avattaisi 18. päivä. Kyllä se silloin alkaa, totesi HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Helsingin seudun liikenne HSL pitää metron käynnistymisestä huolimatta bussiliikenteensä Espoossa ja Helsingin Lauttasaaressa ennallaan tammikuun alkuun asti. Sen jälkeen bussit siirtyvät ajamaan metron liityntäliikennettä.

Alun perin länsimetron liikennöinnin piti alkaa jo viime vuoden elokuussa, mutta muun muassa käyttöönottovaiheen ennakoitua pidempi kesto on lykännyt aloitusta. 

Videolta voit katsoa, millaisia käänteitä saagassa on ollut:

1:57


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.